Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Izložene divovske pisanice

Pisanice su ukrasile Koprivnicu
Foto: TZ Koprivničko-križevačke županije
09.03.2018.
u 17:05

Jednu pisanicu kupio je KUD Sveti Juraj Draganić kod Karlovca, a jedna će biti poklonjena gradu Csurgu u Mađarskoj

Na koprivničkom Zrinskom trgu otvorena je tradicionalna izložba velikih pisanica "Ususret Uskrsu", koju organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradom Koprivnicom. - Pisanice oslikane u maniri naive svake godine privlače sve više posjetitelja, a zahvaljujući njihovom putovanju po zemlji i inozemstvu ostvarili smo brojne korisne suradnje i na najljepši mogući način promovirali kulturnu baštinu Županije – rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na Zrinskom trgu, na rotorima kod bolnice i u Bjelovarskoj izloženo je 13 velikih i devet manjih "Pisanica od srca", a uz potporu Hrvatske turističke zajednice, nakon izložbe u Koprivnici odlaze u Brno u Češkoj i Bratislavu u Slovačkoj. Jednu pisanicu kupio je KUD Sveti Juraj Draganić kod Karlovca, a jedna će biti poklonjena gradu Csurgu u Mađarskoj. U oslikavanju pisanica koje promoviraju tradiciju oslikavanja jaja i hrvatsku naivu, sudjelovalo je osam umjetnika, rekla je pomoćnica direktora TZ-a Kristina Sočev. Izložba se može razgledati do 27. ožujka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije