Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova radna mjesta

Kopački rit: Potpisali ugovore za projekte vrijedne 3,3 milijuna kuna

Zmajlović portal (1)
Zeljko Lukunic/PIXSELL
15.05.2013.
u 12:57

Na novinarski upit u svezi zagađenja zraka u Slavonskom Brodu, ministar Mihael Zmajlović koji je sudjelovao na potpisivanju odgovorio je kako je "jedini put da se Rafinerija modernizira".

Potpisi vrijedni 3,3 milijuna kuna na ugovore za tri projekta u Parku prirode Kopački rit stavili su ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, v.d. ravnatelja Kopačkog rita Damir Opačić i direktor Fonda za zaštitu okoliša Dinko Polić. Na taj su način osigurali mogućnost da se u cjelosti izgradi potrebna infrastruktura ove najveće močvare u Europi, ali i, kako su rekli, otvore nova radna mjesta.

- Važno je da će se kroz ove projekte pripremiti potrebna dokumentacija za strukturne fondove EU kako bismo osigurali znatnija sredstva za obnovu dvorca Tikveš i ladanjske kuće, a s kojom smo počeli još 1998. godine. Ovo je sada konačno nastavak započetih projekata - rekao je Polić te dodao kako će Fond osigurati potrebnih 1,2 milijuna kuna te još dodatnih 400.000 kuna jer su u pripremi još tri nova projekta čime će se ukupna vrijednost svih projekata zaokružiti na 5,5, milijuna kuna.

Ovih dana raspisat će se natječaj za nabavku turističkog vlaka vrijednog 300.000 eura. S njim će u Parku prirode Kopački rit pokušati rasteretiti program eko brodica koje prevoze turiste u srce posebnog rezervata.

- Tamo moramo voditi računa da ne smijemo uznemiravati životinjski svijet, pa brodice nastojimo rasteretiti na neke druge načine, a uz pomoć kojih će turisti čak i zimi, kada nemamo značajan broj posjetitelja, moći obilaziti Kopački rit jer će vlakić biti grijan i zatvoren - najavio je v.d. ravnatelj Opačić.

Na novinarski upit u svezi zagađenja zraka u Slavonskom Brodu, ministar Zmajlović odgovorio je kako je \"jedini put da se Rafinerija modernizira\".

- Zadnji sastanak koji sam održao s vlasnicima Rafinerije budi optimizam da će se to zaista i dogoditi. Vlasnik je osigurao sredstva i ima iskrenu namjeru to i učiniti. Ministarstvu je prioritet kvaliteta života Brođana koja se mora popraviti - odgovorio je on te dodao kako je jedini način \"pritisnuti vlasnike i susjednu državu da se drže plana modernizacije Rafinerije te ostvare investiciju putem instrumenata u okviru diplomacije\".

>>Zmajlović zasukao rukave i s djecom sadio biljke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije