Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZVALI N. OBULJEN

Koordinacija udruga branitelja: Odmah objavite nalaz Revizije o HAVC-u i razriješite Hribara

dd
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
15.01.2017.
u 19:19

Ministricu Obuljen Koordinacija proziva da se "uključila u skrivanje i pokušaj prerade negativnog nalaza" Revizije

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata zatražila je danas da se odmah objavi nalaz Državnog ureda za reviziju o Hrvatskom audio vizualnom centru (HAVC) "najnegativniji u povijesti Ureda", te da se odmah razriješi ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar, a svi sudionici u kriminalu u HAVC-u razriješe i procesuiraju. 

Originalni nalaz Revizije o HAVC-u završen je u studenom 2016. te poslan u HAVC i na još nekoliko adresa, no od tada traje "proceduralna igra skrivanja tog strašnog dokumenta i pokušaji zainteresirane klike koja iz HAVC-a protuzakonito izvlači milijune kuna u privatne džepove da ga nekako sakriju dok ga vjerojatno ne prerade i ublaže, a sve kako bi nekako izbjegli smjenu i procesuiranje ravnatelja HAVC-a te političku i drugu odgovornost bivše članice Upravnog vijeća, sada ministrice kulture Nine Obuljen", piše u priopćenju Koordinacije koje potpisuje Zorica Gregurić.

Koordinacija tvrdi kako je "jasno da Hribar nakon tog zadnje skandala napokon odlazi", ali se pita zašto ministrica kulture "još jednom pokušava obmanuti javnost da ne zna ništa o tome kako je nalaz revizije o HAVC-u toliko negativan". 

Hribara poziva da na stranicama HAVC-a objavi "negativan" nalaz Revizije "koji je primio još krajem studenoga", te svoju "nemuštu obranu na 49 stranica teksta"

Ministricu Koordinacija proziva da se "uključila u skrivanje i pokušaj prerade negativnog nalaza" Revizije, jer je u to vrijeme bila članica Upravnog vijeća HAVC-a, te da je višekratno obmanjivala javnost tvrdnjama kako je u HAVC-u sve u redu.

Koordinacija tvrdi da su organizirani pritisci na Državni ured za reviziju, pokušaji plašenja ljudi koji su radili na negativnom nalazu, pokušaji potplaćivanja, pozivanja na razgovore na visoke političke adrese uspjeli nakratko zaustaviti objavljivanje nalaza, ali da je tome "sada kraj"!

Državni ured za reviziju poziva da se odupre pritiscima i da odmah objavi originalni, neprerađen nalaz o HAVC-u.  Sve djelatnike Ureda,  HAVC-a i Ministarstva kulture poziva da medijima pošalju originalni revizijski nalaz. 

DORH, USKOK i MUP poziva da zatraže originalni nalaz, podignu kaznene prijave i pokrenu procese protiv svih odgovornih te zatraže povratak "opljačkanih" sredstava iz državnog proračuna.

Od Hrvatskog sabora Koordinacija traži osnivanje istražnog povjerenstava za HAVC, a od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da sankcionira i razriješi dužnosti sve odgovorne za slučaj HAVC. 

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek prošli je tjedan izjavila kako zna da je revizija u HAVC-u tijeku te da konačni nalaz nije vidjela.

>> Ogresta odbacio optužbe braniteljskih udruga o korupciji u HAVC-u

Komentara 5

ER
EroK
20:27 15.01.2017.

Gospodine Plenkovicu, ako jos uvijek stoji ono vase vjerodostojno onda radite vjerodostojno. Ako gdja Obujen ne postupi posteno, onda bi trebala ona skupa sa HAVC-om napustiti svoje polozaje sa opaskom, da bilo koje drugo politicko javno mjesto, sada a ii u buducnosti bude njima zabranjeno. Neka idu u privatni sektor i tamo prodaju maglu na svoju privatnu stetu, a ne kao do sada na stetu drzave Hrvatske. To bi bilo vjerodostojno. Sve drugo je vrlo ne vjerodostojno!

K2
kritičar_2
22:07 15.01.2017.

Jugo bandu u Irsku deportirati.

GU
gustirna
22:47 15.01.2017.

Koliko je izvjesca drzavne revizije o kriminalu jugofasista i cetnik primio partijski cvitan...i nikom nista...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije