Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUŠTVENO ODGOVORNI

Konzum, Dukat i Sana 'najdonatori' hrane

Konzum
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
10.11.2020.
u 09:12

Prema podacima Porezne uprave, ukupna nabavna vrijednost donirane hrane bez PDV-a u 2019. godini iznosila je 12,991.467 kuna, što je znatno povećanje u odnosu na 2018. kada je prijavljeno 9,936.882 kuna.

Konzum i Dukat treću su godinu zaredom najveći donatori hrane u kategorijama trgovaca i proizvođača hrane, a u novoj kategoriji malih i srednjih tvrtki prvi “Najdonator” je tvrtka Sana Delikatese iz Koprivnice. Za humanitarno djelovanje i društveno odgovorno poslovanje tvrtkama je uručeno i priznanje “Najdonator”, koje treću godinu zaredom dodjeljuju Mreža hrane i europarlamentarka Biljana Borzan.

– U teškim vremenima u kojima se nalazimo, u zemlji u kojoj su police socijalnih dućana često prazne, humanitarno djelovanje donatora mnogima znači razliku između oskudice i toplog obroka. Ovim priznanjem želimo pokazati da postoje tvrtke koje su iznimno humanitarno angažirane i da građani znaju koje su to tvrtke – izjavila je potpredsjednica europskih socijalista i demokrata Biljana Borzan.

Prema podacima Porezne uprave, ukupna nabavna vrijednost donirane hrane bez PDV-a u 2019. godini iznosila je 12,991.467 kuna, što je znatno povećanje u odnosu na 2018. kada je prijavljeno 9,936.882 kuna. Prodajna vrijednost prijavljenih donacija iznosila je 19,836.745 kuna, a riječ je o ukupno 67 tvrtki u Hrvatskoj. Konzum je u 2019. donirao hranu prodajne vrijednosti 4,956.115 kuna, Dukat za 2,101.696 kn, čime je, primjerice, osigurano 750 tisuća mliječnih obroka za 43.000 socijalno ugroženih građana, a Sana delikatese za 43.855 kn, što čini 0,64% godišnjeg prihoda te tvrtke.

– Gotovo smo udvostručili količinu donirane hrane u odnosu na prethodnu godinu. Unatoč svim ovogodišnjim izazovima, doniranje hrane pred istekom roka trajanja i dalje ostaje naš prioritet – rekla je Ivana Džakula, direktorica Sektora poslovne podrške u Konzumu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije