Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sramotan i neljudski način

Konzervativna stranka osuđuje postupanje srbijanske policije prema Kajkiću i Gregurić

Nikola Kajkić
Davor Puklavec/PIXSELL
09.11.2018.
u 15:46

Odvjetnik Branko Šerić rekao je da su 'Kajkića na Bajakovu oko 18,35 sati zaustavili neuniformirani djelatnici MUP-a Srbije', lišili slobode njega i Gregurić te ih odveli u graničnu policiju na Bajakovo

Hrvatska konzervativna stranka u petak je priopćenjem osudila ponašanje pripadnika Ministarstava unutarnjih poslova Republike Srbije koji su, kako ističu, u četvrtak "na sramotan i neljudski način postupali prema predsjedniku Nacionalnog sindikata policije MUP-a Nikoli Kajkiću i predsjednici Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorici Gregurić".

"Kajkić i Zorica Gregurić su privedeni po povratku iz Beograda i susreta s Florence Hartmann, bivšom glasnogovornicom glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte te su podloženi više satnom ispitivanju nakon čega su pušteni.

Ne možemo se oteti dojmu da je jedini razlog ovakve represije Ministarstava unutarnjih poslova Republike Srbije nad Nikolom Kajkićem, upravo njegovo nastojanje u rješavanju slučaja 'Ovčara', te privođenju ratnih zločinaca pred lice pravde", stoji u priopćenju.

Tražeći očitovanje hrvatskog ministarstva vanjskih poslova Konzervativci u priopćenju zahtijevaju i da se "razjasni kojim povodom su uopće zaustavljeni i privedeni i kako je moguće da se Srbija kao potencijalna članica EU ovako ponaša prema građanima Europske unije".

Odvjetnik Branko Šerić izjavio je za Novu TV da su 'Kajkića na Bajakovu oko 18,35 sati zaustavili neuniformirani djelatnici MUP-a Srbije", lišili slobode njega i Gregurić te ih odveli u graničnu policiju na Bajakovo.

Kajkić tvrdi da su ga skinuli do gola i rekli mu da je uhićen, a sve je trajalo nekoliko sati, nakon čega su pušteni, kazao je Šerić.

Komentara 8

Avatar Jana
Jana
16:45 09.11.2018.

Konzervativna stranka osuđuje a centar i ljevica se naslađuje.

ZN
znamistinu
16:47 09.11.2018.

Ruzo blokiraj ih na putu EU. Odmah obavijesti Ek. ispituju Kajkica da ne bi rkeao ko je klao po Ovcari. Covjek istrazuje ratni zlocin a oni ih maltletiraju. Naprave takav zlocin i sve zataskavaju zajedno sa zagrebom. kamo ide ovo drustvo?

DU
Deleted user
20:48 09.11.2018.

Bilo bi interesantno kada bi sada Hrvatski građani počeli na autocesti zaustavljati vozila srpskih oznaka i raditi ''pretrese''???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije