Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFD

Konzervativna njemačka stranka prosvjeduje zbog "Isuseka" indijskog porijekla

Izbor u Nurembergu za "Christkind"
Foto: Daniel Karmann/DPA/Pixsell
1/6
01.11.2019.
u 13:11

Post je popraćen fotografijom 17-godišnje Benigne Munsi koja je nedugo prije toga izabrana za ulogu Isuseka čija je najvažnija zadaća u adventskom razdoblju otvaranje tradicionalnog božićnog sajma u Nuernbergu koji slovi za najpoznatiju manifestaciju ove vrste u Njemačkoj.

Desno populistička Alternativa za Njemačku (AfD) našla se na udaru kritika nakon rasističkih komentara kojima su popratili izbor jedne djevojčice indijsko-njemačkog porijekla za ulogu Isuseka (Christkind) na tradicionalnom božićnom sajmu u Nuernbergu.

"Na slikama je Isusek zapravo uvijek prikazivan s plavim uvojcima", poručio je na svojoj Facebook stranici ogranak AfD-a za Muenchen.

Ovaj post je ubrzo izbrisan ali ga je zamijenio novi, ne manje spornog sadržaja. "Nuernberg ima novog Isuseka. Jednog dana će nas zadesiti sudbina Indijanaca", poručuje AfD. Post je popraćen fotografijom 17-godišnje Benigne Munsi koja je nedugo prije toga izabrana za ulogu Isuseka čija je najvažnija zadaća u adventskom razdoblju otvaranje tradicionalnog božićnog sajma u Nuernbergu koji slovi za najpoznatiju manifestaciju ove vrste u Njemačkoj.

Munsi je rođena u Njemačkoj od oca Indijca i majke Njemice a izabrana je u konkurenciji s pet ostalih kandidatkinja. AfD se od izbjegličke krize 2015. profilirao kao najžešći protivnik liberalne izbjegličke politike Angele Merkel. Iako se pokušavaju prikazati kao konzervativno-nacionalna građanska stranka, njezini članovi često koketiraju s ekstremno desnim krugovima i idejama.

Ključne riječi

Komentara 9

OO
oo8787
17:53 01.11.2019.

Podrška AFD-u!

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
13:27 01.11.2019.

Pa Isus je bio Zidov sto znaci tamne putu ,ovi su totalno prolupali , Isus plave kose ??Nije problem boja koze i kose ,nego kultura koju prije svega muslimani donose u Europu ,u ovom slucaju ovo dijete je uspjesno asimiliranoo u Njemacku kulturu religiju i obicaje i ne vidim nikakav problem

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
13:40 01.11.2019.

Jel se i tome slazes istino iz like ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije