Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spiralna mišićna atrofija
Povratak na članak

Kontroverzna ideja Novartisa: Najskuplji lijek na svijetu izvlačit će se na tomboli!

Mnogim potrebitima lijek Zolgensma može pomoći, ali košta 2.1 milijuna dolara po oboljelom. Zolgensma je, osim što je najskuplji lijek na svijetu, odobren jedino u SAD-u

Komentari 18

TK
Ten-kre
13:23 02.02.2020.

Mogu shvatiti i pohlepu i novce i tombolu ali da li će meni netko reći da sam ekstrem ili obrisati ovaj posta ako kažem da ukoliko lijek ne pomogne ili se stanje pogorša onda svi iz novartisa, zaposleni, direktori, ulagači,, investitori idu na strijeljanje, svima se oduzima imovina pokretna, nepokretna, na računima i skupa sa firmom sve ide na račun oboljelih.

VL
IV
IvoDivo
15:37 02.02.2020.

Ni jedan ljudski život ne vrijedi toliko novaca. Uvijek se mora nekima uzeti da bi se nekima dalo, jer sa tim novcem može se liječiti tisuće drugih gdje postoje šanse za ozdravljenje i normalan život.

VL
CE
cenzura
13:28 02.02.2020.

Pohlepi nikad kraja! Fakat je čitav sustav vrjednosti do kraja poremećen!

VL
DU
Deleted user
13:09 02.02.2020.

Sve kužim. I troškove razvoja lijeka i potrebu za zaradu na istom i sva ta sranja. Ali da lijek može koštati 2mil dolara?! Kad već Bog ne želi dati "smak svijeta", zašto barem ne daje da počnu treći, četvrti i "finalni" svjetski rat do istrebljenja zadnjeg kvarnog čovjeka na ovom svijetu. I neka ja budem prva žrtva, a drugi i treći nek budu tvorci i prodavači ovog lijeka. Amen!!!

VL
DU
Deleted user
20:11 02.02.2020.

Pa nije Novartis jedina kompanija koja to može proizvoditi. Ali ne, njihov je patent. Ma bacio bi im bombu na glavu sam tak. Zapravo, najbolje da roknem sebe i oslobodim se ovog bolesnog svijeta

VL
DU
Deleted user
21:33 02.02.2020.

novartis je tu najmanje investirao, obicno farmaceutska kompanija donira nekih 10tak%( a i to je otpisano od poreza) nekom institutu ili fakultetu koji se bave tim istrazivanjen a ostatak novca dolazi iz proracuna (ako uzmes u obzir da je novac koji farm. daje otpisan to jest isto ide iz proracuna ) tako da kad institut dizajnira lijek ili vakcinu oni je uglavnom nemogu patentirati nego to radi farma i postavlja cijenu zavisnu o potrebi a ne o troskovima(koliko su oni platili)onda kad zarade silnu lovu opet malo daju institutu a i to otpisu tako da su zapravo porezni platise glavni investitori a i poslije kroz zdravsvo opet oni najvise placaju za to, cak i po zakonu iz kapitalizma ako kompanija radi za samo jednog klijenta ta kompanija bi trebala biti na platnoj listi tog klijenta to jest njegova kompanija a u ovom slucaju drzavna gdje drzava kroz zdravstvo placa gotovo sve troskove,

VL
IM
Immanuell
14:15 02.02.2020.

"Igre gladi"! Svi smo gledali taj film. Ovo je u osnovi isti scenarij. Pustiš njih 20 setak da se bore, preživi samo jedno. Filmovi su dobar pokazatelj sumorne budućnosti gdje zbog broja jedinki ljudski život neće vrijediti ni kune.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.