Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kontrola igrališta u Varaždinu

16.06.2009.
u 17:13

Na sportskim igralištima događaju se nesreće, zbog čega je upitna sigurnost mladih. Ozljeđivanje 12-godišnje Mihaele Žmuk na sportskom igralištu u Lužanu B., za čiji se život bore zagrebački liječnici, potvrđuje da sportska igrališta mogu biti nesigurna.

Dječja igrališta u Varaždinu održava tvrtka Parkovi. - Naši zaposlenici svaki dan obiđu 50 dječjih igrališta i kontroliraju ispravnost naprava za igru. Ako je nešto neispravno, odmah se popravlja. Na svim su dječjim igralištima postavljene ploče s brojem telefona na koji građani mogu nazvati naše zaposlenike, ako uoče kakvu neispravnost.

Velikih problema imamo zbog vandala, koji oštećuju naprave za igru u dane vikenda, no uspijevamo riješiti taj problem - kaže Miljenko Ptiček, direktor Parkova. Zajednica športskih udruga Varaždina održava SC Sloboda, Sportsku dvoranu Varaždin u Graberju, SC Srednjoškolac, SC Hrašćica i Nogometno igralište u Jalkovcu.

O školskim igralištima trebale bi se brinuti škole, kojima će varaždinski Komunalni odjel ovih dana poslati dopis da kontroliraju ispravnost naprava.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije