Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovci

Konstituirano gradsko vijeće - Luka Burilović predsjednik

vijece vinkovci,portal (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/3
11.06.2013.
u 13:19

Uz jedan suzdržan glas, za predsjednika Gradskog vijeća je izabran Luka Burilović (HDZ), a za dopredsjednika Goran Čordašić (HSS).

U Velikoj gradskoj vijećnici danas je svečano konstituirano Gradsko vijeće Vinkovaca koje broji 25 vijećnika i to 12 iz kolacije HDZ, HSP AS, HSS, BUZ, 9 SDP, HSU, Zelena lista, te po dva iz HDSSB i HSLS. Na konstituiranju je od 25 vijećnika nazočilo njih 23, a toliko ih je i položilo prisegu, jer dvojica iz HSLS-a nisu došla.  Uz jedan suzdržan glas, za predsjednika Gradskog vijeća je izabran Luka Burilović (HDZ), a za dopredsjednika Goran Čordašić (HSS).

- Čast mi je što sam gotovo jednoglasno izabran za predsjednika Gradskog vijeća i siguran sam da ćemo surađivati kao danas, na ovoj sjednici, a sve u dobroj vjeri i za dobrobit građana, a na naš ponos. Već za dva tjedna će održati prvu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj ćemo osnovati gradsku Agenciju za razvoj koja će raditi na projektima za apliciranje na natječajima za EU fondove - rekao je novi predsjednik gradskog vijeća Luka Burilović. 

On nije želio govoriti o tome s kojim će vijećnicima koalirati HDZ da bi imao većinu pri donošenju odluka već se nada da će to biti kao i danas, jednoglasno. No, neslužbeno doznajemo od osobe upućene u stranačka događanja kako, čini se, neće koalirati, kao u prošlom sazivu, s HSLS-om jer se nisu mogli dogovoriti sa Senkom Bošnjakom, nositeljem liste HSLS na proteklim lokalnim izborima, predsjednikom Gradskog vijeća u prošlom sazivu i aktualnim ravnateljem Županijske uprave za ceste. Kako se može doznati, Bošnjak je imao prevelike apetite pa je tražio mjesto predsjednika Gradskog vijeća i ravnatelja ŽUC-a da bi uopće počeo pregovore, što vladajući nisu mogli prihvatili. Stoga je realnija opcija da će HDZ zatražiti dvije ruke HDSSB-a pri glasanju za važnije odluke i to im je dovoljno za većinu.

Gradonačelnik Vinkovaca i u petom mandatu je Mladen Karlić (HDZ), a njegovi zamjenici su Tomislav Šarić (HSP dr Ante Starčević) i Ivan Bosančić (HDZ). Danas je održana i konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Županje na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Gabrijel Galović (HDZ), a HDZ je uz pomoć neovisnog vijećnika Ivana Grigića osigurala većinu u gradskoj skupštini. Od 17 vijećničkih mjesta, koalicija HDZ-BUZ dobila je osam mandata, kandidati s Liste koalicije SDP-HNS-HSU četiri, koalicija PSS-HSP AS i HDSSB-a dobila je po dva vijećnika, a Lista grupe birača Ivana Grigića jedno vijećničko mjesto. Za dopredsjednika Gradskog vijeća, prema ranijem dogovoru, izabran je Ivan Grigić, neovisni vijećnik. Gradonačelnik Županje je i u sljedećem četverogodišnjem mandatu Davor Milićević (HDZ), a zamjenici Mladen Dogan i Kruno Šarić, obojica iz HDZ-a.

>>Karlić: Vjerujem da će radovi biti nastavljeni za nekoliko mjeseci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije