Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalila se na Facebooku

Konobarica ogorčena na crkvenu grupu jer joj nisu ostavili napojnicu, ovakav ishod nije očekivala

Tamlynn Yoder
Foto: Facebook
1/2
12.02.2018.
u 09:18

Tamlynn Yoder (25) posluživala je jednu skupinu koja je naručila 75 obroka, no na račun od 735 dolara nisu ostavili ni dolar napojnice, što je konobaricu razljutilo

Konobarica Tamlynn Marie Yoder ostala je u šoku kada je dobila otkaz jer se na Facebooku požalila što nije dobila napojnicu od jedne kršćanske skupine koju je posluživala.

Tamlynn Yoder (25) radila je u restoranu Outback Steakhouse u Palm Beach Gardensu na Floridi kada je crkvena grupa "Christ Fellowship" naručila 75 obroka za van.

– Primili smo narudžbu preko telefona, 25 porcija odreska, 25 piletine i 25 krumpira, spakirali je, naplatili i odnijeli u automobil. Puno je to posla, jednako kao i samo posluživanje – ispričala je konobarica koja se šokirala kada je za račun od 735 dolara ostala bez napojnice.

– Taj sam dan od napojnica dobila samo 18 dolara jer sam većinu vremena potrošila na tu veliku narudžbu. Mi od napojnica živimo i zbog toga sam bila ljutita – rekla je i o tome se požalila na Facebooku, piše palmbeachpost.com.

No, jedan prijatelj vidio je njezinu objavu i savjetovao joj da je obriše, ali već je bilo kasno. Netko ih crkvene grupe vidio je što je napisala iako nije spominjala u kojem restoranu radi.

Idući dan kada je došla na posao, šef joj je rekao da je otpuštena te da su vratili sav iznos računa crkvenoj grupi zbog njezine pritužbe na Facebooku.

Na Floridi je minimalna plaća 5,23 dolara na sat, a uobičajeno je da se za napojnicu ostavlja 15 posto od iznosa računa, što znači da je na iznos od 735 dolara trebala dobiti napojnicu od čak 110 dolara.

Iz grupe ''Christ Fellowship'' kazali su kako nisu zvali restoran da bi konobarica dobila otkaz nego kako bi riješili situaciju s napojnicom, no iz restorana su objasnili da je otkaz morala dobiti jer je javno iznosila informacije o njihovim kupcima.

Pogledajte i galeriju: Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz Zagreba!

Tamlynn Yoder
1/30

Komentara 16

IH
iron.hide.54966
10:25 12.02.2018.

Nek promjeni posao.

DU
Deleted user
11:52 12.02.2018.

Kakve napojnice? To je američka glupost.

RE
reborn
09:58 12.02.2018.

Što ćeš... Neki ljudi smatraju kako je neprimjereno davati "plave kuverte" liječnicima, policajcima, menadžerima kod dogovaranja poslova, itd... pa su naravno isto pravilo u svom neznanu primijenili i na konobare. A kad ono - podmićivanje konobara je u stvari na Floridi općeprihvaćeni standard ponašanja i svojevrsna obaveza korisnika usluge! To ti dođe kao kad ideš u neku nama susjednu zemlju, pa milicajac od tebe očekuje "napojnicu", jer eto - i on mora od nečega živjeti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije