Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije očekivao

Konobar se naljutio zbog male napojnice, nekoliko dana kasnije uslijedilo je veliko iznenađenje

konobar
Foto: Thinkstock
27.01.2018.
u 09:37

Jednom su konobaru u restoranu na večeri bili tinejdžeri koji su mu ostavili samo 3,28 dolara napojnice što ga je poprilično naživciralo

Ako konobari nešto mrze, to je kada im se ne ostavi napojnica. Iako ta praksa kod nas nije obavezna, u Americi je, primjerice, vrlo nepristojno ne ostaviti napojnicu konobaru.

Da je to tako potvrdio je i jedan konobar koji je na Imguru objavio kako ga najviše frustrira kada dobije malu ili nikakvu napojnicu, a gost restorana mu zahvaljuje i smiješi se na odlasku.

Korisnik pod imenom Seminole objavio je tako da mu je grupa tinejdžera ostavila samo 3,28 dolara napojnice što je, s obzirom na ukupan račun koji su platili, premalen iznos.

No, deset dana kasnije ugodno se iznenadio. U restoranu su mu tinejdžeri koju je tu večer posluživao ostavili pismo.

Faith in people restored

Objasnili su mu kako su 7. listopada večerali u restoranu u kojem on radi te da im je to prvo 'odraslo' iskustvo koje im je konobar učinio još boljim. Također su se ispričali zbog napojnice koju su ostavili.

– Ispričavamo se jer nam je to bilo prvi puta da smo u takvoj situaciji i nismo znali kako se nositi s računom. Bio si nam od velike pomoći u podijeli računa, no potpuno smo zaboravili i zapravo nismo znali za napojnicu. Ispraznili smo džepove i jedino što smo našli bilo je ukupno 3,28 dolara. Tada nismo bili svjesni da je to malen iznos, no kasnije smo saznali za našu pogrešku i grozno smo se osjećali – stoji u pismo koje su konobaru ostavili tinejdžeri.

Osim pisma, u kuverti je bilo 18 dolara napojnice.

– U ovom sam poslu jako dugo, no nikad mi se takvo što nije dogodilo. Stvarno cijenim njihov trud i ljubaznost – komentirao je kasnije Seminole.

Komentara 31

DU
Deleted user
10:10 27.01.2018.

U Americi je napojnica 10-15% računa. Konobarima je to osnova plaće jer im je plaća iznimno mala, a ponegdje isključivo dobivaju ono što skupe iz napojnice. Iz tog razloga imaju dobru uslugu, a ne kao kod nas da mušterija lovii konobara, a ne obrnut. No to ovom @Vito što komentira očito nije jasno. Naravno, kad nije otišao nigdje dalje od susjedna dva sela.

VI
Vito
13:16 27.01.2018.

crodoc: Kako kad imaju fiskalnu blagajnu? De matere ti objasni! ::: Jednostavno - na kraju dana ponište uplate i računi "nestanu". __ Uz to konobari izdaju jedan račun i tako ga "okreću" do kraja smjene __ Ako ga podrapate kunu vam sve po spisku, jer moraju napraviti novi račun. __ Samo neupućeni vjeruju da u Hrvatskoj fiskalna blagajna stvarno odrađuje posao registracije ukupne količine novca koji se oduzme gostima za stolovima. __ Onoliko koliko ih se "uhvati" i objavi u novinama je samo zbog toga što se "gazda" nije dogovorio s inspektorima o postotku na kraju mjeseca. __ Samo pogledajte koliko je birtija puno, pitajte koliko košta najam prostora, zakupnina "terase", količina potrošene električne energije i vode pa tome dodajte službenu minimalnu plaću i sva ostala "davanja" parazitima na mjesnoj, gradskoj, državnoj razini pa se zapitajte: od kud vlasniku birtije toliko novaca mjesečno??? __ Ako ne pere tuđi novac onda je stvarno uspješan u prodaji kave za 10 kuna na pet stolova i dvadeset stolaca dnevno - mora prodati najmanje tisuću (1000) kava dnevno da bi pokrio sve troškove. __ Da ne računamo regisraciju vozila, osiguranje vozila, školovanje djeteta, ženinu šminku. __ Zato se nemojte čuditi i pisati o fiskalnim blagajnama i poštenom ugostiteljstvu u Hrvatskoj.

NE
Neutralac
18:41 27.01.2018.

Kad sam bio u Americi i Kanadi nisam nigdje naisao na lose usluge iako konobari nisu znali kokliko cu im ostaviti... radi se samo o dobroj, boljoj i najbolljoj usluzi..... a kod nas je ovako: katastrofalna, losa i dovoljna uslugaalna, losa i dovoljna usluga ... uglavnom svugdje s malo iznimaka.... to nema veze s napojnicom nego sa sefovima i vlasnicima restorana... a i mentalitetu Balkana u odnosu na zapadni svijet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije