Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednica protjeranih:

'Kongres u Hrtkovcima provokacija i izgovor Šešelju da se vrati na mjesto zločina'

04.05.2019.
u 20:57

Zajednica smatra kako je održavanje toga kongresa "nepobitan dokaz da Republika Srbija još nije spremna suočiti se s prošlošću

Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata sa sjedištem u Zagrebu istaknula je kako je "Otadžbinski kongres" Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima provokacija i izgovor Vojislavu Šešelju da se vrati na mjesto zločina, te potvrda da vlasti Republike Srbije toleriraju nastavak politike širenja nacionalne mržnje.

Srijemsko selo Hrtkovci simbol su stradanja i protjerivanja Hrvata iz Vojvodine tijekom 90-ih godina prošloga stoljeća, a Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata sa sjedištem u Zagrebu, udruga je svjedoka tragičnih zbivanja i sudbina vojvođanskih Hrvata tijekom toga razdoblja.

U priopćenju za javnost u subotu u povodu "Otadžbinskoga kongresa" - kongresa Srpske radikalne stranke (SRS) u Hrtkovcima na kojoj je Vojislav Šešelj ponovno izabran za vođu radikala, Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata istaknula je kako je suglasna s više političkih stranaka i nevladinih udruga iz Republike Srbije koji su digli svoj glas protiv te skupštine radikala.

"S obzirom da je srijemsko selo Hrtkovci simbol stradanja i protjerivanja Hrvata iz Vojvodine tijekom 1990-ih, činjenica što je spomenuti stranački kongres održan baš u Hrtkovcima, ne može se protumačiti nikako drukčije nego kao provokacija i izgovor Vojislavu Šešelju da se vrati na mjesto zločina, kao i to da vlasti Republike Srbije toleriraju nastavak politike širenje nacionalne mržnje, na koju nisu pravovaljano reagirali ni 1990-ih", istaknuto je u priopćenju.

Zajednica smatra kako je održavanje toga kongresa "nepobitan dokaz da Republika Srbija još nije spremna suočiti se s prošlošću, a bez toga je gotova nemoguća skladnost odnosa i blistavija budućnost za narode na prostorima bivše Jugoslavije, a nameće se i pitanje je li takvoj državi uistinu mjesto u EU".

VIDEO Pogledajte kuću Vojislava Šešelja u Hrtkovcima

 

Ključne riječi

Komentara 27

DD
dr dragon
00:21 05.05.2019.

nije šešelj ništa kriv več mediji koji ga propagiraju

LU
Lukapapa1
10:26 05.05.2019.

Kolko srba na ovom vecernjem pa to nisu istine hHahahha nijedan HRVAT nebi dislike stisnuo na bilo koji komentar protiv ovog osudjenog zlocinca.. zamislite samo jadne civilne zrtve koje su trpjele njega i njegove gnjusnosti jos i dns ga moraju gledat kako on se sepuri po sceni.. zamislite kako im je tesko. Isto kako bi i vama srbi bilo da vam se GOTOVINA slika po srpskim novinama eto tako je nama.

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
11:27 05.05.2019.

Ćosavi vojvoda nikako da prežali kako u prvim redovima na četničkom "kongresu" nema picoustog prtsednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije