Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne ide u zatvor

Konačna presuda: Zdravko Mamić ostaje u BiH!?

Zdravko Mamić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
26.07.2018.
u 14:00

Tako je prihvaćen je i prijedlog Tužiteljstva BiH, koje je na sudskom ročištu, pozivajući se na Zakon o međunarodno-pravnoj pomoći, istaklo da je propisana zabrana izručenja BiH državljana

Bosna i Hercegovina neće izručiti Zdravka Mamića Hrvatskoj.

Savjetnik Nogometnog kluba Dinamo tako neće završiti u Hrvatskoj koja ga potražuje po potjernici Županijskog suda u Osijeku, nakon što je nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora.

Kako javlja Dnevni avaz, to je konačna odluka Žalbenog odjeljenja Suda BiH donesena 24. srpnja, a potvrdilaim je to i Gordana Bosiljčić, tužiteljica Tužiteljstva BiH, koja je dobila ovo sudsko rješenje.

Tako je prihvaćen je i prijedlog Tužiteljstva BiH, koje je na sudskom ročištu, pozivajući se na Zakon o međunarodno-pravnoj pomoći, istaklo da je propisana zabrana izručenja BiH državljana.

 

Dnevni Avaz dodaje kako Hrvatskoj preostaje podnijeti molbu BiH pravosuđu za vođenje postupka u Bosni i Hercegovini.

Komentara 30

DU
Deleted user
14:12 26.07.2018.

Katastrofa. Poruka je - i te kako se isplati biti kriminalac u RH, što veći to bolje. I čudimo se što mladi odlaze...

Avatar miyamoto
miyamoto
17:22 26.07.2018.

BiH je prekrasna, kao Miami. Neka Mamić uziva, u Osijeku przi, nije to za njega.

IL
ildefonsa
14:55 26.07.2018.

Bravo, samo neka on ostane u BiH. Da ga izruče samo bi ga hrvatski porezni obveznici hranili u zatvoru a imovinu mu nebi mogli uzeti kao naknadu štete jer vjerojatno glasi na njegovu mačku, psa i zamorca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije