Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAS KONCILA

Komunisti gospodare HDZ-om i SDP-om i uništavaju Hrvatsku

'ivan miklenic'
Foto: ''
1/3
30.03.2011.
u 10:23

Sve političke stranke inficirane su političkom podobnošću koja je izmišljotina komunističke partije i glavni uzrok korupcije

Glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić u svom je najnovijem komentaru demontirao političku scenu u Hrvatskoj. Premda je ulične prosvjednike definirao kao "politički irelevantne", odao im je priznanje jer im je dosta i HDZ-a i SDP-a, a uzroke svim hrvatskim nevoljama u tom bipolarnom stranačkom sustavu našao je u uvlačenju komunista i u HDZ i u SDP i u druge relevantne stranke na političkoj sceni. Stoga i poziva da se (poput prosvjednika) biraju pošteni i slobodni ljudi, a ne korumpirane stranačke liste.

"Već nakon stjecanja međunarodnog diplomatskog priznanja i učvršćenja HDZ-a na čelu s Franjom Tuđmanom, počela je sustavna i smišljena infiltracija tzv. kadrova iz komunističkog razdoblja, ne samo u tadašnju vladajuću nego i u sve političke stranke", konstatira Miklenić i dodaje da su "centri moći iz skrovitosti u suradnji sa svojim neformalnim pristašama i sumišljenicima u vladajućoj stranci, često manipulirajući samim predsjednikom Tuđmanom, započeli su razvijati i ostvarivati svoju strategiju upotrebe državnih struktura i same države Hrvatske za svoje grupne interese koji su redovito od samoga početka bili u sukobu s općim dobrom hrvatskoga naroda, hrvatskim nacionalnim ciljevima i hrvatskim nacionalnim interesima".

"Ta strategija uključila je i ovladavanje političkim strankama pa je među njima sve više ostajala samo verbalna razlika i što se radilo o drugim skupinama ljudi. Posljedica toga ovladavanja očitovala se posebno u tome što su manje-više sve političke stranke po svome funkcioniranju postale kopije bivše komunističke partije u kojoj je vrhuška božanstvo a svi ostali moraju biti poslušni, na liniji, ili slijedi eliminacija. Sve političke stranke inficirane su otada tzv. političkom podobnošću koja je izmišljotina komunističke partije i jedan od glavnih uzroka korupcije, ne samo u strankama nego i u hrvatskom društvu. Po toj strategiji provedena je pretvorba i privatizacija na iznimnu štetu općega dobra, uz golemo osiromašenje, propast nekih perspektivnih tvrtaka i slanje mnogo radno sposobnih ljudi u mirovinu. Zbog te strategije nije koalicijska vlada lijeve opcije niti mogla niti pokušala revidirati pretvorbu i privatizaciju, a nisu to učinile ni susljedne vlade niti će to učiniti buduće ako se ne demontira ta strategija. Po toj se strategiji Hrvatska nije ni pokušala gospodarski razvijati primjereno svojim komparativnim prednostima, onemogućen je znatnim djelom otkup domaćih poljoprivrednih proizvoda - što je dovelo do razaranja znatnog dijela hrvatskih sela, demografskih gubitaka oko 10.000 stanovnika godišnje i otvaranja prostora uvozu i povlaštenim tvrtkama koje ne moraju uplaćivati u državni proračun čak ni doprinose i poreze", piše Miklenić, dodajući kako se zbog takve strategije u Hrvatskoj na izborima biraju liste a ne ljudi, ne razvijaju se pravna država, demokracija.

"Hrvatski građani moraju smoći snage iznjedriti nove svoje političke predstavnike koji bi bili slobodni, pošteni i sposobni ljudi, voljni služiti općemu dobru i suočiti se sa svim ostacima partijskih zala da bi mogli ustrojiti stvarno demokratsku, pravnu i gospodarski prosperitetnu državu. Svi građani koji su nezadovoljni političkim strankama koje su dosada participirale u vlasti, čak ako su pripadnici neke od tih stranaka, dužni su na prvo mjesto staviti opće dobro, hrvatske nacionalne ciljeve i interese te osloboditi Hrvatsku od svih aktualnih neetičnih i protuzakonitih okova", apelira glavni urednik Glasa Koncila.

Komentara 316

BU
Bugrer
10:55 30.03.2011.

U HDZ-u i SDP-u bar nema pedofila.

Avatar netstoper
netstoper
12:19 30.03.2011.

Ivane ,svaka čast! Potpisujem ...

OR
ortak
20:18 30.03.2011.

Prva je crkva krstila bivše komuniste, a ako si veliki hrvat onda si morao biti i kršten pod obavezno jer u suprotnom si bio komunista. Ista praksa ka komunisti, ko se kome ruga i naziva ih komunistima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije