Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjena izbornog zakona

Komšić optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje poslove BiH i oživljavanje Herceg-Bosne

Željko Komšić
Zvonimir Čorić/PIXSELL
25.09.2018.
u 21:52

Na predizbornom skupu kojega je održao u Livnu Komšić je optužbe adresirao izravno na račun hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i to zbog njene izjave dane tijekom posjeta New Yorku da je Hrvatska zabrinuta stanjem na jugoistoku Europe.

Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u utorak je optužio Hrvatsku da se miješa u unutarnje poslove BiH inzistirajući na usvajanju izmjena izbornog zakona koje su po njegovu sudu diskriminatorne, a ustvrdio je i kako se na taj način način iz Zagreba pokušava oživjeti koncept Herceg-Bosne.  

Na predizbornom skupu kojega je održao u Livnu Komšić je optužbe adresirao izravno na račun hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i to zbog njene izjave dane tijekom posjeta New Yorku da je Hrvatska zabrinuta stanjem na jugoistoku Europe, uključujući tu činjenicu da u BiH nisu provedene nužne izmjene izbornog zakona.

"Grabar Kitarović je s pravom zabrinuta. Silan je novac Zagreb potrošio da u Bosni i Hercegovini nametne diskriminatorske i anticivilizacijske odredbe Izbornog zakona. Silan su napor uložili da se u Bosni i Hercegovini nejednaka vrijednost glasa ozvaniči kao standard", kazao je Komšić.

Dodao je kako bi Hrvatskoj bolje bilo "da vrati novce koje su pokrali od građana BiH" nudeći kako argument problem oko plaćanja naknada za korištenje vode iz Buškog jezera za rad hidroelektrane "Orlovac".

Komšićeva je ocjena kako HDZ BiH uz potporu Zagreba pokušava uspostaviti etničke izborne jedinice što je put ka uspostavi trećeg entiteta odnosno revitalizaciji Herceg-Bosne.

Komentara 37

DU
Deleted user
22:06 25.09.2018.

Ha ha...Jeste li znali da je Željko Komšić, bio hrvatski član Predsjedništva koji je izabran bošnjačkim glasovima, bio borac Armije BiH, dapače, ranjen u sukobu s HVO-om, i da je odlikovan najvećim muslimanskim odličjem – Zlatnim ljiljanom? ZNAČI UKRATKO....jedino hrvatsko kaj ima u sebi je metak od HVO-a....ljiga tip....zabraniti mu kretanje po RH....pa neka mekeće po čaršiji sa ostalim bosanskim jalnušima....pomozi sirotu na svoju sramotu

BU
Budak
22:01 25.09.2018.

Nevjerojatno. Da li ova kreatura ima ikakvog stida? Pa samo i tragove samopoštovanja? Juda Iškariot spram njemu je lojalan i dobar sunarodnjak. Kakvi monstrumi su bili roditelji ovog izroda i ljudskog toksičnog smeća? Iako je veleizdajnik za ovog čovjeka kompliment ipak je zaslužio najgoru kaznu za veleizdaju ...

Avatar Idler 3
Idler 3
22:32 25.09.2018.

A kaj ovi v Livnu nemaju jajc, rajčica, trulih krumpira ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije