Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Komšić odgovorio premijerki Srbije da ne poteže paralele u graničnim pitanjima regije

Željko Komšić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
04.01.2019.
u 15:11

Na današnji govor Ane Brnabić da je jednima dopušteno raditi po volji, dok Srbima nije, osvrnuo se Željko Komšić

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, odgovorio je premijerki Srbije Ani Brnabić koja je rekla, osvrnuvši se na ukidanje granice između Albanije i Kosova, da su "očigledno granice na stolu i sada imamo to da za neke mogu da budu, a za Republiku Srpsku ne mogu". 

Komšić je na takvu retoriku odgovorio da granice Bosne i Hercegovine nikako ne mogu biti dovedene u pitanje bez obzira što se događalo na granici Albanije i Kosova.

"Suverenitet, integritet, a naročito granice Bosne i Hercegovine su neupitne i bilo kakvo relativiziranje bilo kojeg državnog prerogativa Bosne i Hercegovine je u najmanju ruku nepristojno, da ne upotrijebimo neku težu riječ. Svakom ostrašćenom pojedincu iz komšiluka ili susjedstva mora biti jasno kako je BiH neupitna činjenica, što prije to razumiju i prihvate bit će mnogo pametniji i korisniji i za vlastitu zemlju. Stoga pozivam srbijanske dužnosnike da prestanu povlačenje tih nemogućih paralela", rekao je Komšić.

Naglasio je da bi pojedinci iz izvršne vlasti Srbije trebali prestati razmišljati kako će destabiliziranjem Bosne i Hercegovine i "izvozom vlastitih problema" ojačati svoju poziciju za pregovaračkim stolom što njemu predstavlja nastavak politike Srbije iz 90-ih godina prošlog stoljeća.

Komentara 23

DU
Deleted user
15:45 04.01.2019.

izrodi..

Avatar zong
zong
16:43 04.01.2019.

A zašto ne Komšiću?!

RI
rimac444
22:34 04.01.2019.

Poturice. upravo takvi kao ti i izmetbeg koji te obrezo ste najveći neprijatelji opstanka BiH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije