Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemaju finalni tekst zakona

Komora arhitekata demantirala Štromarovu izjavu: 'Zakon nije usuglašen s arhitektima'

Zagreb: Pogled s Gornjeg grada na krovove oštećene u potresu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
05.05.2020.
u 17:36

Komora i sve druge arhitektonske organizacije predložile su cijeli niz mjera i izmjena u prvobitnom tekstu zakona, međutim ministar Štromar je sve te primjedbe odbio

Hrvatska komora arhitekata reagirala je na izjavu koje je ministar graditeljstva Predrag Štromar dao u ponedjeljak u emisiji RTL Danas. Komora arhitekata naglašava kako je ministar Štromar u izjavi netočno ustvrdio da je tekst Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom, odnosno o obnovi Zagreba, usuglašen sa strukom I s komorama.

“Kao što svi predstavnici arhitektonske struke, uključujući I HKA, već danima ponavljaju ovaj zakon nije usuglašen s arhitektima, s našim udruženjima niti je usuglašen s Hrvatskom komorom arhitekata. Struka je jasno rekla da se oštro protivi derogiranju Zakona o gradnji, Zakona o prostornom uređenju, Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba te Zakona o građevinskoj inspekciji. U obnovi Zagreba stavljati van snage sve propise nije ništa drugo nego proizvesti pravni kaos u budućoj obnovi Zagreba” upozorava dr.sc. Željka Jurković, predsjednica HKA.

Zakon o obnovi nije usuglašen s Komorom arhitekata, dapače Komora još uvijek nije dobila na uvid finalni tekst zakona. Komora i sve druge arhitektonske organizacije predložile su cijeli niz mjera i izmjena u prvobitnom tekstu zakona, međutim ministar Štromar je sve te primjedbe odbio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije