Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Komentar: Hitno osnovati istražno povjerenstvo

podravka
Josip Maljak
Autor
Gojko Drljača
05.02.2010.
u 20:57

Mađarima je dao ugovor o plinskom dijelu Inina biznisa o kojem su mogli samo sanjati, a zbog kojega će trpjeti državni proračun. Predsjednik Mesić javno je pak postavio pitanje previsokih upravljačkih prava Mađara.

Samo to što se dionice Ine spominju u tajnim ugovorima između Podravke i mađarske OTP banke dovoljan je razlog za hitno osnivanje najvažnijeg istražnog povjerenstva u suvremenoj hrvatskoj povijesti.

S obzirom na to da vrlo uvjerljivi izvori novinarima Večernjeg lista otkrivaju kako je OTP-ovu davanju kredita Podravki, koji je trebao uhićenim Podravkinim menadžerima omogućiti nastavak zataškavanja akcije Spice, pripomogao i mađarski MOL, potpuno je jasno kako na snazi dobiva teorija da je bivša hrvatska Vlada iz nekog čudnog razloga pogodovala Mađarima u preuzimanju Ine.

Dosad je, naime, bilo puno indicija da su Mađari imali poprilično privilegiran status u odnosima s bivšim potpredsjednikom Polančecom.

Mađarima je dao ugovor o plinskom dijelu Inina biznisa o kojem su mogli samo sanjati, a zbog kojega će trpjeti državni proračun. Predsjednik Mesić javno je pak postavio pitanje previsokih upravljačkih prava Mađara. Više puta pisali smo o tome koliko smo bili blagonakloni prema MOL-u, firmi u kojoj je moćni OTP jedan od ključnih dioničara i koji mu je, uz mađarski parlament i vladu, pomogao da se obrani od OMV-a.

Danas moramo čestitati premijerki Kosor na odlučnosti kad je od mađarskog kolege zatražila dostavu tajnih ugovora iz OTP banke.

Bez njezine odlučnosti vjerojatno nikad ne bismo objavili informacije koje danas možete čitati u Večernjaku. No, isto tako moramo se zapitati hoće li se cijeli niz indicija pretvoriti u dokaze dovoljne za sankcioniranje odgovornih.

Sve su to razlozi zašto hitno trebamo istražno povjerenstvo. Ne znamo pitamo li se s pravom tko je tu bio glup, a tko gluplji – oni koji su željeli kupiti Podravku njezinim novcem ili oni koji su spašavajući njih dali, eto, malo previše Ine?

Pomozite nam da doznamo!

Ključne riječi

Komentara 10

ST
stefau
02:11 06.02.2010.

Tesko je pobjeci od logike da je sve ovo povezano sa smraderovim odlaskom. A on jos uvijek na slobodi? Nevjerojatno kako dogo mu se daje prilika da digne rep preko grane. Koko je vec dolje spomenuto. Jadni smo mi narod.. Nikao da se naljutimo na ove koje nas uspjesno gule. Pa nije ih tako tesko bilo prepoznati. Ratno profiterstvo, privatizacije pa najnovija metoda \"sklapanje sumnjvih ugovora\", itd.

IG
ijel103@gmail.com
08:58 06.02.2010.

Ako građani znaju tko krade kako političari neznaju lažljiva bagra

OB
-obrisani-
09:19 06.02.2010.

Bandit...!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije