Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMAJU SE DEMONSTRACIJE

Komemoracija u Bleiburgu nije prijavljena, vijenac će u ime Sabora i Vlade položiti veleposlanik

Zagreb: na Mirogoju održana komemoracija za bleiburške žrtve
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
13.05.2021.
u 13:20

Istovremeno se pripremaju demonstracije protiv okupljanja na tom mjestu

Austrijska policija objavila je da ove godine nije prijavljena komemoracija u Bleiburgu. No, kako kažu iz Počasnog bleiburškog voda, vijenac će na Bleiburškom polju u ime Sabora i Vlade položiti veleposlanik Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić.

- Za vikend nemamo prijavljenih okupljanja, pa tako nije prijavljen ni skup koji organizira Počasni bleiburškog vod. U svakom slučaju, policija će biti nazočna na tom mjestu. Po važećim epidemiološkim mjerama, ako netko iz Hrvatske uđu u Austriju, morat će prvo u karantenu na adresu navedenu prilikom dolaska u zemlju  - kazao je glasnogovornik koruške policije Rainer Dionisio.

 Istovremeno se pripremaju demonstracije protiv okupljanja na tom mjestu.

Prošle godine Počasni blajburški vod je zbog epidemioloških mjera otkazao okupljanje na Lojbaškom polju, ali je izaslanstvo veleposlanstva Republike Hrvatske položilo vijence na spomenik na tom mjestu.

Prije dva dana su  iz Počasnog bleiburškog voda najavili kako će se komemoracija u povodu 76. obljetnice Bleiburške tragedije održati na Bleiburškom polju u Austriji te na Mirogoju i Udbini uz poštivanje epidemioloških mjera.

Kako je rekao voditelj predstavništva PBV-a Bože Vukušić, potvrđen je dolazak predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića na komemoraciju na Mirogoju i misu u Udbini, a vijenac će na Bleiburškom polju u ime Sabora i Vlade položiti veleposlanik Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić.

 

Jandroković: Sigurno će doći do trećeg javnog poziva za predsjednika Vrhovnog suda


 

Komentara 26

𝐇𝐂
𝐇𝐑.𝐂𝐑𝐎
14:19 13.05.2021.

Armija bravara tita je u svibnju 45-e izvršila masovne zločine i genocid nad Hrvatskim narodom

DU
Deleted user
14:21 13.05.2021.

(Jugo)komunisti su nakon rata pobili na stotine tisuća nevinih, nikad zaboraviti

ŠO
šolman
13:51 13.05.2021.

Demonstracije protiv cega? Protiv spomena na gadljive i patoloske masovne poratne zlocine? Kakav poremeceni mentalni sklop moras imati da ti nesto takvo uopce padne na pamet? Umjesto suocavanja s pocinjenim zlom, mi imamo njegovo negiranje i slavljenje sadistickih ubojica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije