Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLO RJEŠENJE

U kolovozu građanima dolazi jedna milijarda kuna povrata poreza

povrat poreza
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
03.07.2017.
u 16:50

Oko 66 tisuća građana, mahom obrtnika, samostalnih profesija i ljudi koji vode poslovne knjige doplatit će 139 milijuna kuna

Milijun građana trebalo bi u kolovozu dobiti povrat poreza. Prema stanju s kraja lipnja, Porezna je uprava kod točno 1,016.486 obveznika poreza na dohodak utvrdila preplatu od 1,052 milijarde kuna, dok je kod ukupno 66.604 građana utvrđena razlika za uplatu od 139,38 milijuna kuna.

Svi su porezni obveznici kod kojih je utvrđena preplata ili obveza dodatne uplate trebali do kraja lipnja dobiti privremena porezna rješenja na kućne adrese, na koje mogu uložiti prigovor. Ovo je druga godina zaredom u kojoj porezne vlasti samostalno, bez obaveze podnošenja godišnje prijave, kontroliraju porezne obveze većine građana.

Obaveza prijave ostala je za obrtnike, samostalne profesije i ljude koji vode poslovne knjige, kao i za tuzemne obveznike koji ostvaruju neki dohodak iz inozemstva. Prošle je godine takvih bilo oko 93 tisuće.

Iznos povrata poreza ili obaveze može se provjeriti i preko sustava e-građani, a Porezna je uprava najavila da će se uskoro preko interneta moći mijenjati i ostali podaci unutar PK kartice. Godišnje je oko 360 tisuća zaposlenih dolazilo u poreznu ispostavu kako bi ispravili neki od navoda iz porezne kartice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije