Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupovi potpore

Kolona na Čikolskom mostu sa slikama nestale Antonije Bilić

antonia bilić (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/14
15.06.2011.
u 13:24

U Drnišu, Zadru, Splitu.... organizirani su skupovi potpore za pronalazak Antonije Bilić

Cijela Hrvatska odazvala se pozivu sestre nestale Antonije Bilić i oko podneva počela se slijevati na glavne gradske trgove. Prijatelji, poznanici, svi koji suosjećaju s obitelji Bilić, koja od prošlog utorka strahuje nad sudbinom 17-godišnjakinje, okupili su se u Drnišu. Povorka potpore prošetala se i Čikolskim mostom gdje je Antonija posljednji put viđena kako ulazi u tegljač s plavom ceradom i bijelom kabinom.

>>Zbog potrage za Antonijom policija osnovala poseban stožer

Pozivu su se odazvali Splićani, Zadrani, Osječani, Zagrepčani... koji sa sobom nose barem jednu Antonijinu sliku i jednu sliku fotorobota vozača tegljača koji bi mogao imati informacije o nestaloj djevojci.

Plan je, najavljeno je na Facebook-stranicama grupe "NESTALA – Antonia Bilić", polijepiti plakate sa slikom nestale djevojke po svim mogućim praznim površinama. Svi se nadaju da će tako barem malim dijelom pomoći u potrazi. Akcijom se želi još jednom upozoriti na Antonijin slučaj i učiniti sve da potraga napokon da rezultate i da Antonijin slučaj ne padne u zaborav.

>>Na zagrebačkom glavnom trgu tek 20-ak građana

Tridesetak mladića i djevojaka skupilo se u srijedu u podne na splitskom Narodnom trgu u znak potpore obitelji nestale Antonije Bilić. Među njima bila je i njezina teta Ana Runjić, koja je nećakinju posljednji put vidjela prije mjesec dana. Tada su zajedno u Splitu birale i kupovale haljinu za Antonijinu maturalnu večer.

– Zajedno smo se veselile i obilazile dućane, a sada me ubijaju strepnja i tuga zbog nje – rekla je Antonijina teta Ana. Puna je brige i zbog svoje sestre, Antonijine majke koja je slabog zdravlja.

Još prošlog tjedna u splitskim su se zgradama mogli vidjeti plakati s Antonijinim likom, a danas su se mladići i djevojke koji su došli na skup potpore podijelili po gradskim četvrtima i oblijepili čitav grad.

GSS pretražio područje od Drniša do Klisa

Antoniju Bilić traže i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. U utorak su “češljali” prostor od Drniša do Klisa, a danas je njihova potraga bila koncentrirana na središnju Hrvatsku, ličko područje i Ogulin.

– Naši su momci pretražili prostor od Drniša do Klisa. Sada su stali i čekaju daljnje odluke. Istodobno kolege iz Ličko-senjske županije i dalje je traže – rekao nam je Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a.

 

Ključne riječi

Komentara 41

MA
matokan
16:43 15.06.2011.

Nije sleper igla.Sta ta policija radi?

Avatar vitez
vitez
13:56 15.06.2011.

Policija i državni vrh nemaju vremena zaštiti mladost...oni su zabavljeni pederima To je njima glavni problem u RH

CH
chemica
15:54 15.06.2011.

Čini se da vam te vaše \"tradicionalne\" vrijednosti baš i nisu previše pomogle da danas živite kao ljudi. Korupcija, lopovluk, nemoral na svakom koraku...Opake neke \"tradicionalne vrijednosti\". Možda u Turskom carstvu, ali u 21. stoljeću...kao da ste jučer sišli s grane. Nije vam ovo sve skupa baš previše normalno. Takva Hrvatska nije bila obećavana devedesete, od strane pravih i istinskih nositelja \"tradicionalnih vrijednosti\", naših velikih hrvata i katolika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije