Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedni pregled

'Nijemci su nudili 100 000 maraka za Titovu glavu, pa ništa'

02.09.2017.
u 09:49

Ne pitaj se što Zdravko može napraviti, nego što ti možeš napraviti za Zdravka!

SUBOTA, 26.8.

Nije lako ni piromanima i podmetačima požara, slučajnim i namjernim. Ljeto je pri kraju, a i sve je manje površina na kojima nisu podmetnuli požar. Ipak, ne odustaju. Danas su oko Knina, obaraju normu. Imaju i gubitaka. Ministar Božinović kaže kako ih je uhićeno 45. Bit će i kazni, ali ne trebaju se posebno brinuti. Kod nas i pedofile suci znaju nježno pogledati. U Podravini jednog osudiše za bludničenje nad djevojčicama i kazniše radom za opće dobro. Možda da kosi travu oko Osnovne škole?

NEDJELJA, 27.8.

U Župi Presvetog Srca Isusova u Vinišću, pored Marine i Trogira, vjernici osim svijeća, krunica, slika svetaca, od danas duže i ronilačku opremu! U viniškoj obali Jelinak počelo je postavljanje prvog podmorskog Križnog puta u svemiru. Svečanost je uveličao i splitsko-makarski nadbiskup Barišić, koji je skupa s lokalnim župnikom blagoslov podijelio s broda ležernog imena Sponzoruša. Tako smo dobili novu turističku, a kako je nadahnuto dodao Milijan Brkić, i domoljubnu ponudu. Dakle, osim poznatog mota “moli i radi” (ora et labora), sada imamo novi - moli i roni!

PONEDJELJAK, 28.8.

Da hrvatski građani biraju najsmješniju političku floskulu, vjerojatno bi ona o zakonu koji je jednak za sve građane, bila u samom vrhu. Divan primjer je otok Smokvica, kojim je godinama raspolagala obitelj prvog Gazde u Hrvata. Podatak da su Iva i njene prijateljice tamo skupljale boju za jesenske fotke na Instagramu, a da istovremeno njen tata nije plaćao koncesiju i da ga nitko nije zbog toga uznemiravao, iako se radi o dugu od 26 milijuna kuna, posebno veseli. Zanima nas koliko je u to vrijeme napravljeno deložacija zbog dugova od nekoliko stotina kuna?

UTORAK, 29.8.

Kažu da vrijeme liječi sve rane. Možda, ali one dubrovačko-trebinjske očito još bole. Mladi dubrovački gradonačelnik Mato Franković, u vrijeme divljačkog rušenja Grada imao je 9 godina, ali nije zaboravio zašto je morao u sklonište. Na otvaranju GP Ivanica, odbio se pozdraviti i slikati s kolegom iz Trebinja, dok se Trebinje službeno ne ispriča za agresiju iz 91. Jedna od trebinjskih novinarki, vjerojatno pod utjecajem velikih vrućina, upitala je Mata kada će se Dubrovnik ispričati Trebinju...

SRIJEDA, 30.8.

Plenković danima traži čep kako bi duhove prošlosti vratio u bocu, ali ne ide. Ministri Medved, Bošnjaković i Kuščević na sastanku su s jakom delegacijom HOS-a, koju uvjeravaju da ne bi bilo loše ustaški pozdrav maknuti iz Jasenovca. U delegaciji HOS-a je pukovnik Marko Skejo, ratni zapovjednik IX bojne HOS-a, koja nosi ime po simbolu vojske koja je provodila rasne zakone Rafaelu Bobanu. Tu je i Đapić, koji je stolovao s kamaradima u Glavnom stanu HSP-a, pod Poglavnikovom slikom. Pogađate, rješenje nije pronađeno.

ČETVRTAK, 31.8.

Kolo sreće se okreće. Nijemci su nudili 100 000 Reich maraka za Titovu glavu, pa ništa. Organizirali ofenzive, slali padobrance u Drvar, opet ništa. I da ne bi Milana Bandića i Zlatka Hasanbegovića, Titu nitko ne bi mogao ni pera obiti. Ovako je gotovo šaptom pao. Hrvatska ljevica, Račanovski odlučna, odgovara demonstracijama. Skupilo ih se par stotina, poslušali su malo Bilećanku, neki klinci su mahali crvenim zastavama, a onda su otišli kući. U šumu ne mogu kada su šume ljetos izgorjele, a nema ni Franje da poruči – Titu ne pakovati!

PETAK, 1.9.

Ne pitaj se što Zdravko može napraviti, nego što ti možeš napraviti za Zdravka! Na suđenju ranjenom, ali ne pobijeđenom Posebnom savjetniku, svjedočio se stup obrane, a možda i obmane, Dejan Lovren. Kao i Modrić i on je promijenio iskaz. Nedavno je s Mamićem pjevao na Kovačićevom vjenčanju turbofolk hit “Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine”, a danas se predstavio žrtvom tužiteljstva, koje ga je gotovo mučilo na ispitivanju tijekom istrage. Mamić je opet malo urlao, pa je dobio crveni karton do kraja postupka.

 

Komentara 29

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
10:04 02.09.2017.

Ne maltretirajte nas više sa tim monstrumom. Smeće antihrvatsko komunističko

BF
bf2
09:56 02.09.2017.

J****e tito više...cijeli svijet ide naprijed, jedino su na trusnom balkanu rane 40.-e.

GU
Gustirna
10:14 02.09.2017.

...a zasto nam ne kazes da je tito proglasio krivima veliku britaniju i francusku za ww2, dok su njegov staljin i njegov hitler zajednicki cerecili istovnu europu....to te na saraf novinarskim vecernjim kruzocima nisu ucili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije