Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živi zid i dalje pada

Kolindi Grabar-Kitarović porasla popularnost, a Plenkoviću pala

Plenković i Grabar-Kitarović na 5. sjednici Vijeća za demografsku revitalizaciju
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
24.08.2018.
u 14:28

Most je zaustavio trend pada popularnosti te ga čak obrnuo, ovaj mjesec narasla mu je potpora na 7,46% .

Kad bi se iduće nedjelje održavali izbori za Hrvatski sabor, pri čemu bi čitava Hrvatska bila jedna izborna jedinica, uz izlaznost oko 67%, HDZ bi dobio povjerenje 24,53% birača, pokazuje to ovomjesečno istraživanje CroElecto agencije 2x1 komunikacije, prenosi N1 televizija.

SDP u kolovozu broji 19,66%, što je nešto bolji postotak no proteklog mjeseca, no treća stranka - Živi zid - dodatno je pala te je ovaj mjesec na potpori 9,04%.

Plenković i Grabar-Kitarović na 5. sjednici Vijeća za demografsku revitalizaciju
1/5

Most je zaustavio trend pada popularnosti te ga čak obrnuo, ovaj mjesec narasla mu je potpora na 7,46% te se tako osjetno udaljio od petoplasiranih Neovisnih za Hrvatsku koji su ovaj mjesec na 3,16%.

Kolinda Grabar-Kitarović nastavlja s rastom popularnosti, u kolovozu je predsjednica Republike Hrvatske najpozitivnija s čak 21,71% ispitanika. Andrej Plenković je pak izgubio više od jednog i pol postotnog boda popularnosti u odnosu na srpanj, no sa 7,97% i dalje drži drugo mjesto popisa najpozitivnije doživljenih političara. Na trećem mjestu je Božo Petrov (2,40%).

Prvo mjesto popisa najnegativnije doživljenih političara zauzima Andrej Plenković (26,80%). Na drugom je mjestu Davor Bernardić (7,30%), a na trećem, s tek nekoliko glasova više od Milana Kujudžića, Milorad Pupovac (6,34%).

Istraživanje je provedeno 13.8.-23.8. na reprezentativnom uzorku od 1041 ispitanika stratificiranom po administrativnoj podjeli Republike Hrvatske na županije i njihove strukture te dodatno mjerenom po društvenim i demografskim značajkama (starost, stupanj obrazovanja, radni odnos, spol) uz brojidbenu pogrješku uzorka +/-3% (SP 95).

Komentara 36

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
18:14 24.08.2018.

Izbori su jedina prava anketa a ne liberalno "(A)socijal udbasko manipuliranje, Josipovic je po istima imao i po 139% , prestigao Staljina.

HR
Hrvatska
14:33 24.08.2018.

Kolinda nasa kraljica.Plenki je okej prema onoj jadnoj oporbi kakvi su oni. Maric najbolji ministar. Ostali tako-tako.

DU
Deleted user
22:33 24.08.2018.

Prema CRO barometru HDZ ima popularnost od preko 28%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije