Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KRAJU SKUPA I ZAPJEVALA

Grabar-Kitarović u Karlovcu: Okupimo se kako smo se okupili početkom 90-ih godina

Predizborni skup Kolinde Grabar-Kitarović u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/17
27.12.2019.
u 17:19

Dodala je da se trebamo 'okupiti oko temeljnih hrvatskih vrijednosti za jaku i bolju Hrvatsku, za hrvatsku obitelj, za hrvatsku mladež, umirovljenike, invalide i sve ranjive skupine'

Pozivam sve članove, birače i simpatizere HDZ-a da u drugom izbornom krugu biraju pravu Hrvatsku. Imat ćete svoju predsjednicu, a ona Vas, snagu Hrvatske. Okupimo se svi za Hrvatsku koja zna - poručila je Kolinda Grabar Kitarović na početku predizbornog skupa u Karlovcu koji je nazvala 'utvrdom HDZ-a još od vremena Franje Tuđamana, ali i utvrdom hrvatstva još od davnih vremena pa do dana današnjeg'. 

Iz prvog reda joj je podršku davao i Milijan Brkić, koji je prije nekoliko dana dobio novu zadaću u njenoj kampanji.

- Došla sam prije svega zahvaliti na glasovima i na potpori koju ste dali meni, a time i boljoj Hrvatskoj. Hvala Vam! Preko vas danas ovdje u Karlovcu želim zahvaliti svim članovima, simpatizerima i biračima HDZ-a, ali i partnerskih stranaka koji su mi ukazali povjerenje. Duboko vjerujem da je to glas nade i zajedništva - poručila je okupljenima i dodala da 'kad je riječ o zajedništvu u drugi krug kreće s ključnom porukom- okupimo se.'

VIDEO Grabar-Kitarović je u Karlovcu i zapjevala

- Okupimo se kako smo se okupili početkom 90-ih godina, kao što nas je okupljao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđan - poručila je Grabar Kitarović i dodala da se trebamo 'okupiti oko temeljnih hrvatskih vrijednosti za jaku i bolju Hrvatsku, za hrvatsku obitelj, za hrvatsku mladež, umirovljenike, invalide i sve ranjive skupine - nastavila je pa se prisjetila i branitelja i Domovinskog rata, kao i bolje budućnosti.

Predsjednica je održala vrlo kratak, napisani govor, s daleko manje gorljivosti od govora na predizbornim skupovima u prvom krugu. Nije spominjala protukandidata, niti išta iz prethodne kampanja u prvom krugu. Nije davala izjave, zadržala se kratko u druženju sa pristašama stranke.

Puno gorljiviji govor održao je Damir Jelić, predsjednik HDZ-a Karlovačke županije koji je ponašanje Zorana Milanovića kao premijera u vrijeme kada je Karlovac pogodila velika poplava i kada je došao i rekao da poplave neće biti, nazvao 'turizam u mokasinama'. Stav Z. Milanovića koji govori u kampanji 'mi ili oni' nazvao je podijeljenom Hrvatskom, a ne našom Hrvatskom.

VIDEO Kraći govor Kolinde Grabar-Kitarović u Karlovcu

- U vanjskoj politici predsjednica je bila uz naše gospodarstvenike i izvan Hrvatske i brinula se za nova radna mjesta i u Hrvatskoj. Predsjednica je bila 25 puta u Karlovačkoj županiji, a premijer Milanović u četiri godine Vlade gdje je i koliko puta bio po Hrvatskoj, pitajte se. To je statičnost i podjela bez elemenat eksterne politike koja ulaže išta dobro u nas koji trpimo. S druge strane je predsjednica, koja je osoba uključivosti, koja zna trpjeti i suosjećati s narodom. Stoga nemam dvojbe da će građani znati odabrati bolju, pravu Hrvatsku i da ćemo ponovno imatu predsjednicu Kolindu Grabar - Kitarović – kazao je Damir Jelić u Karlovcu.

Vanjsko političkog plana za kraj se dotaknula i predsjednica pa je zaključila:

"Drage Karlovčanke i Karlovčani mi se okupljamo kako bi ojačali našu Hrvatsku, na vanjsko političkom planu, da bude sigurna i da je više nitko ne može ugroziti. Ali mi jačamo Hrvatsku i kako bi se bolje živjelo za svakog pojedinca, a Hrvatska mora biti majka svakom pojedincu. Ako smo zajedno, mi to možemo, jače i više i bolje. Okupimo se za Hrvatsku koja zna!"

 

Komentara 173

MA
mateivic1
18:52 27.12.2019.

Podrška Kolindi.

ŽM
željo_moja
19:07 27.12.2019.

Govorimo o protukandidatu koji je se između Tuđmana i Tite odlučio za Titu. Mislim da nije potrebno dalje pojašnjavati. Kolinda je pristojna što se suzdržava i ne želi spuštati na tu razinu.

MA
MarasG
17:35 27.12.2019.

Zajedno i jesmo i zajedno ce mo i pobijediti bivseg premijera koji zna samo da zdere i pije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije