Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez zadrške

Grabar-Kitarović poručila: Škoro narodni čovjek? Ma dajte, molim vas. Malo morgen!

Kolinda Grabar Kitarović na Narodnom trgu održala predizborni skup
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
10.12.2019.
u 18:12

Dodala je da je novinari često prozivaju za pjevanje, ali da ona 'pjeva iz gušta, dok neki drugi za velike novce'.

Doktora Franju Tuđmana smatram svojim učiteljem, poručila je danas Kolinda Grabar-Kitarović dok je obilazila rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika u Velikom Trgovišću.

- To je jedan od najvećih hrvatskih velikana, vizionara i stratega koji je zacrtao svoj program krajem osamdesetih godina. Sjećam se tada kad je on proricao rezultate HDZ-a na prvim demokratskim izborima koliko su se neki tome smijali, a ja sam se pridružila tom pokretu jer sam znala da je pokret za ujedinjenje Hrvatske i za samostalnost - kazala je aktualna predsjednica, piše N1.

Međutim, u obiteljske odnose ne želi ulaziti pa nije htjela komentirati izjavu Tuđmanova sina Stjepana koji je rekao kako na da Škoro nije i kandidat HDZ-a.

Stjepan Tuđman je danas privatna osoba, nema razloga zašto bi predsjednica Hrvatske komentirala njegove riječi - zaključila je i dodala kako 'HDZ ostaje čvrsto na liniji koju je zacrtao doktor Franjo Tuđman'.

Međutim, izjavu Miroslava Škore da je 'od Tuđamana ostalo samo ime' komentirala je bez problema.

- Tko to govori, čovjek koji je otišao ih Hrvatske '89. godine i zarađivao novce u Americi? - upitala je. Prisjetila se i kako je za vrijeme rata ostala u Hrvatskoj umjesto da je preselila kod obitelji u Ameriku, iako je 'sa svojih šest jezika mogla raditi za UNPROFOR za 1000 maraka, umjesto zarađivati 90 u Ministarstvu obrazovanja i tehnologije'.

- Skupa smo se borili za priznanje. Pogledajte danas Kosovo i vidjet ćete koliko je to teško. Neka nitko ne minorizira ulogu svih nas koji smo ovdje radili, dok je netko pjevao u Americi i zarađivao velike novce -  rekla je Grabar-Kitarović.

Dodala je da je novinari često prozivaju za pjevanje, ali da ona 'pjeva iz gušta, dok neki drugi za velike novce'.

- Prošle su godine organizirali dobrotvorne koncerte na račun lokalne samouprave - rekla je predsjednica  pa se vratila na komentiranje Škorine prošlosti.

Bio je najprije generalni konzul u Pečuhu, kasnije je bio saborski zastupnik, otišao je nakon osam mjeseci. Ako želiš mijenjati svijet, mijenjaj stvari oko sebe. Ja sam isto svašta prošla, on je otišao zato što to nije donosilo dovoljno novaca da bi izgradio tih svojih nekoliko kućerina i visoke zidove kojima se ogradio i sada tvrdi da je on nekakav narodni čovjek. Ma dajte, molim vas! Malo morgen, kako je jučer rekao Kalmeta - zaključila je.

Komentara 168

Avatar pjotro
pjotro
20:11 10.12.2019.

ljevičari imaju 2 kandidata milanoviča i kolindu...

Avatar taqa
taqa
18:40 10.12.2019.

Malo morgen?-Kolinda zapravo citira Slobodana Miloševića.Kaj joj je i on učitelj i uzor?!

Avatar Mentat
Mentat
20:20 10.12.2019.

Ma dajte molim vas-glas. Ne damo! Lagala si. Marioneta. Škoro, sad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije