Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović:

'Uvjerena sam da predsjednik Putin razumije. Moj poziv ostaje otvoren'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
28.03.2018.
u 20:15

Smatra da je na Rusiji da sad da odgovor i da zajednički treba uložiti napore da se otklone nejasnoće.

Predsjednica RH Kolinda Grabar - Kitarović rekla je u intervjuu za Novu TV kako je njezin poziv Putinu i dalje otvoren.

- Hrvatskoj je stalo do odnosa s Rusijom i meni osobno te ću nastaviti raditi na tome. Moj poziv predsjedniku Putinu ostaje otvorenim, rekla je predsjednica.

Ipak, naglašava da kao članica NATO-a i EU moramo biti solidarni.

"Moram kazati da je Hrvatska članica NATO-a i EU-a te je ponekad potrebna i solidarnost, od Hrvatske se očekuje da se tako ponaša. Ja sam uvjerena da predsjednik Putin to razumije i da mi možemo nadići trenutne teškoće. Napravit ću sve da olakšamo put našim poduzetnicima, otvorimo rusko tržište, riješimo pitanje zagađenja zraka u Slavonskom Brodu i sva ostala pitanja o kojima smo razgovarali, rekla je Grabar - Kitarović

Smatra da je na Rusiji da sad da odgovor i da zajednički treba uložiti napore da se otklone nejasnoće.

- To je na Moskvi da da odgovor. Ne očekujem nikakav odgovor u nekakvom neposrednom trenutku. Mislim da u nastavak naših odnosa trebamo ulaziti s dobrom vjerom i međusobnim poštovanjem i da svi trebamo uložiti napore kako bismo otklonili bilo kakve nejasnoće ne samo u međusobnim odnosima, već i svemu onome što se događalo posljednjih dana i tjedana, rekla je predsjednica.

Grabar-Kitarović smatra da njezin poziv ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i protjerivanje diplomata nisu povezani.

- Ta dva pitanja uopće nisu međusobno povezana. Predsjednika Putina u Hrvatsku sam pozvala još u Sočiju. Taj poziv ostaje otvorenim i ja doista želim unaprjeđivati odnose s Ruskom federacijom. Ima elemenata u kojima se mi ne slažemo, i kao članica Europske unije, ali bilo kakve prijepore treba rješavati dijalogom. Nije bilo nikakvih razloga da se poziv predsjedniku Putinu povuče, tim više što čekam konačne rezultate istrage o tome što se dogodilo u Salisburyju, zaključila je predsjednica RH.

Komentara 54

DU
Deleted user
20:30 28.03.2018.

Moskva poltronima ne veruje

Avatar smile
smile
20:32 28.03.2018.

Naravno da razumije. Razumije da ste samo poltroni.

Avatar komentatorx
komentatorx
20:34 28.03.2018.

Izbacite kao zadnju šušu ruskog diplomata koji je radio na obostranu korist dviju slavenskih država, i očekujete da će nam doći veliki car Putin. Podguzne muhe zapada, gadite mi se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije