Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE U HRVATSKU

Predsjednica prekida službeni posjet Islandu zbog događaja u Haagu

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Zarko Bašić/PIXSELL
1/5
29.11.2017.
u 13:20

– Praljak nije zločinac i odbija vašu presudu – rekao je Praljak i nakon toga primaknuo ustima bočicu i popio nešto iz nje

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović zbog događaja u Haagu prekida službeni posjet Islandu i vraća se u Hrvatsku.

Grabar-Kitarović na Island je došla na poziv litavske predsjednice Dalije Grybauskaitė. Sudjelovala je na summitu Vijeća žena svjetskih lidera koji se održava od 28. do 30. studenoga u Reykjaviku.

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić prekida sudjelovanje na 5. sastanku na vrhu Afričke unije i Europske unije u Abidjanu, Obala Bjelokosti i hitno se vraća u Zagreb. Njezin povratak očekuje se u večernjim satima, priopćili su iz MVEP-a.

Slobodanu Praljku danas je u Haagu potvrđena presuda od 20 godina zatvora, a on je nakon toga popio otrov.

– Praljak nije zločinac i odbija vašu presudu – rekao je Praljak nakon čega je nešto primaknuo ustima i popio.

Suđenje je nakon toga prekinuto.

Komentara 78

DU
Deleted user
13:26 29.11.2017.

Jedno je sigurno: ovo će toliko učvrstiti Hrvate u njihovom otklonu prema Balkanu da nikakva suradnja neće biti moguća. Nastupa hrvatski kineski zid.

ZE
zebra11
14:19 29.11.2017.

Igor Peternel: "Ljudi moji, pa sto vi to pisete? Pa ako imate političarku koja o agresiji vlastite zemlje u drugoj drzavi govori u parlamentu, a nakon toga postane ministrica vanjskih poslova..... sto onda očekujete od tog suda? Da ne vjerujee toj ministrici? Ili ste možda očekivali da ce ta ministrica Pusić stvoriti mrežu koja ce provoditi diplomatsku politiku suprotnu njezinom mišljenju? Svi hrvatski problemi uvijek počinju i završavaju u Hrvatskoj! Oduvijek!"

NA
narod1
15:11 29.11.2017.

Ovo će biti prekretnica na Balkanu. Dosta je bilo hrvatske šutnje, vrijeme je da aktivno potražimo svoje interese, na štetu drugih. A predsjednica ne mora ni dolaziti, može ostati tamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije