Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Kolinda Grabar Kitarović: Neću dozvoliti da se gazi po instituciji predsjednice države

naslovnica
Foto: VL
1/2
04.04.2015.
u 00:00

Nakon prvih mjesec i pol mandata, s predsjednicom Hrvatske razgovarao je Davor Ivanković

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH, jako se razlikuje od svoja dva prethodnika na Pantovčaku. Ne komentira, poput njih, svakodnevno za medije, niti gura svoje mišljenje o baš svemu. Kaže mi da bi se time samo odvlačila pažnja od bitnih stvari. No, kada se javi, uvijek se nešto uzburka. Poput premijera Zorana Milanovića, kojeg je, baš u trenutku dok je predsjednica davala intervju, iznenadila jer je kritizirala njegov potez povlačenja hrvatskog veleposlanika iz Beograda na konzultacije u Zagreb.

– U studenom naša vlada nije opozvala veleposlanika. Sada se ne mogu oteti dojmu da je ovo brzopleto povlačenje veleposlanika uvjetovano izbornom kampanjom, objasnila mi je. Očito smatra da je Vlada RH trebala ovakav potez s veleposlanikom poduzeti još u studenom, kao što je to ona i predlagala jer se vlada Srbije tada nije ogradila od Šešeljevih velikosrpskih izjava.

– Mi jako dobro znamo, a nadamo se da će i u Srbiji to prihvatiti, kako je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački, vojno redarstvena operacija Oluja legalna i legitimna, a general Gotovina zapovjednik pobjedničke vojske, kazala mi je predsjednica na početku intervjua. Nada se da ćemo se skoro izdići iz ove situacije i moći se koncentrirati na konkretan rad na rješavanju otvorenih pitanja između RH i Srbije, poput pitanja nestalih, razgraničenja, vraćanja arhiva i umjetnina, jer, prošlih godina, kaže, nije riješeno gotovo ništa od toga. Razgovarali smo na Pantovčaku, u zgradi koju, priznaje, ne voli i u kojoj se osjeća otuđenom, daleko od građana, pa otud i njezina želja da se nađe druga lokacija.

>>Cijeli intervju pročitajte u subotnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u e-izdanju Večernjeg lista

Foto: VLm

>>Inicijativa predsjednice: Obvezni vojni rok trajao bi tri mjeseca, a vojnici bi bili plaćeni

Komentara 64

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:50 03.04.2015.

Kolinda , zadnjih godina previše čujemo u medijima ljude koji nisu željeli Hrvatsku, a oni koji su je oslobađali povukli su se u osamu...dok zadnjih pol godine u Srbiji gledamo obratnu poziciju koji rade sve kao i 1991...

UI
Uvijek_iskreno
23:00 03.04.2015.

Predsjednica s kojom se mozemo ponositi!

DU
Deleted user
22:31 03.04.2015.

crkva ,predsjednica ,branitelji,omiljena meta za najniže i naj bezobraznije izljeve mržnje prema Hrvatskoj i njenom narodu ,od poraženih neprijatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije