Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u Zadru

Kolinda Grabar Kitarović: Ne smijemo mirno i šutke gledati kako nam otoci ostaju pusti

Otvoren privremeni ured predsjednice u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/16
05.04.2016.
u 09:52

Svoj boravak u zadarskoj županije želi iskoristiti kako bi se prije svega upoznala sa životom na hrvatskim otocima izvan turističke sezone.

Lijepo je vidjeti kako se Zadar razvija i čuti kako je Zadarska županija jedna od tri u Hrvatskoj u kojoj broj stanovništva raste. To mi je drago. Međutim, nedaleko od nas hrvatski otoci, koje s ponosom nazivamo biserima, uglavnom su pusti – rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na otvaranju svog privremenog ureda u zgradi Zadarske županije gdje će održavati sastanke i odakle će četiri dana obavljati državničke poslove.

Svoj boravak u zadarskoj županije želi iskoristiti kako bi se prije svega upoznala sa životom na hrvatskim otocima izvan turističke sezone.

– Želim vidjeti kako na otocima žive školarci, njihovi učitelji, umirovljenici, ribari, poljoprivrednici. Drago mi je što će mi se na ovom posjetu terenu pridružiti i predstavnici Vlade. Naši otoci zaslužuju više nego što im dajemo. Ne možemo dopustiti da mirno i šutke gledamo kako nam otoci ostaju bez ljudi – rekla je Grabar Kitarović. Turizam moramo nastaviti razvijati, smatra predsjednica, ali kao nadgradnju, a nužno je uložiti više u gospodarstvo, školstvo, zdravstvenu zaštitu, kulturu te infrastrukturu, naglasivši nužnost uvođenja širokopojasnog interneta što bi omogućilo otočanima bavljenje bilo kojim poslom.

– Nadam se da će mladi ostajati, a oni koji su otišli da će se vraćati. Zakonodavni okvir i strateške dokumente konačno treba staviti u pogon i ujedno pokrenuti sinergiju državnog i privatnog ulaganja – poručila je Grabar Kitarović.

Predsjednica će prilikom boravka u Zadarskoj županiji obići Dugi otok, Molat, Ist, Premudu, Silbu, Olib i Pag gdje će organizirati sastanak diplomatskog zbora s gospodarstvenicima.

Dobrodošlicu su joj zaželjeli zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i župan Stipe Zrilić.

>> Grabar-Kitarović traži veću europsku solidarnost i suradnju u borbi protiv terorizma i migrantskoj krizi

Komentara 38

OL
olrajt
11:40 05.04.2016.

... skojevske uvrede,podbadanja ,vrijeđanja,ogovaranja,klevete,laganja,podmetanja -ne prestaju!...drugarice i drugovi to je jedino što vam dobro ide od 1945 na ovamo!

HR
hrvatska91
10:31 05.04.2016.

Tako je, predsjednice. Ali isto tako treba pustiti na slobodu Veljka Marića, koji umire u glinskom zatvoru presudom nemjerodavnog srbijanskog suda...i ukinuti podršku protu-hrvatskoj političarki Pusić za kandidaturu na mjesto predsjednika UN. Nama Hrvatima, to su također vrlo bitne stvari.

CI
cinkvici
07:37 06.04.2016.

Najbolje bi bilo, da drugarica jovanka s Pantovčaka i cijela vlada s saborom zajedno otvore urede na Golom i tamo za stalno presele, ionako niš koristi od njih, samo ogromni troškovi. Na golom bi mogli biti koristni tucajuči kamen za razliku od svakodnevnog preseravanja vrlih naših napušenih polotičara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije