Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKI ODBOR

Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja za članicu MOO-a!

Soči: Predsjednica RH Grabar-Kitarović u loži sa Šukerom i Medvedevim
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
10.06.2020.
u 18:44

Online skupština održat će se 17. srpnja, a kada bi kandidati trebali biti i formalno izglasani i stupiti na svoje funkcije.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora na današnjoj je sjednici nominirao pet novih kandidata za članove MOO-a, među kojima su tri žene i dva muškarca.

Među kandidatima se našlo i ime Kolinde Grabar Kitarović, bivše hrvatske predsjednice.  Online skupština održat će se 17. srpnja, a kada bi kandidati trebali biti i formalno izglasani i stupiti na svoje funkcije. 

Foto: Daniel Pavlić

"Izborom ovih pet kandidata, Međunarodni olimpijski odbor ali i čitav olimpijski pokret imali bi višestruke koristi, a ponajviše zbog njihovih vještina i stručnosti", izjavio je danas Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora.

Uz Kolindu Grabar Kitarović za nove članove MOO-a našla su se i imena još dvije žene: Marie de la Caridad Colon Ruenes iz Kube i Reeme Bandar Al-Saud iz Saudijske Arabije.

Kandidati su još Battushig Batbold iz Mongolije i proslavljeni atletičar Sebastian Coe iz Velike Britanije, a čija je kandidatura povezana s funkcijom unutar same organizacije. Svi kandidati su prošli detaljne provjere integriteta.

Iz Međunarodnog olimpijskog odbora su istaknuli i to kako su ponosni jer su ovakvim izborom podržali rodnu ravnopravnost i zastupljenost žena na ključnim vodećim pozicijama.

"Za cilj smo imali ostvariti zastupljenost od 30 posto žena na ključnim pozicijama i u tome smo uspjeli", istaknuli su iz organizacije

Komentara 23

Avatar Prdekan za nastavu
Prdekan za nastavu
22:16 10.06.2020.

Admine, idiote, napuši se kurca i izbaci me permanentno! Ne želim imati account na ovoj idiotskoj stranici gdje moroni kao vi šminkaju javnost!

DU
Deleted user
18:54 10.06.2020.

Sama nominacija je uspjeh. Čestitam

Avatar cera
cera
19:21 10.06.2020.

Neka pati kome smeta!!! Sretno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije