Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPRAVLJAČKE OVLASTI

Predsjednička pozicija: Ni na nebu ni na zemlji

U postavljanju Josipovićeva portreta uz njegove prethodnike, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ne vidi ništa sporno, kažu u Uredu
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
31.10.2017.
u 12:33

Relković u tekstu ne propituje poteze aktualne Predsjednice, nego sam smisao uređenja vlasti kakvo imamo

Hrvatska je dosad imala dva tipa predsjednika. Prvi, s velikim upravljačkim ovlastima, bio je Franjo Tuđman. Predsjednike drugog tipa (s predstavničkim, simboličnim i protokolarnim zaduženjima, ali bez bitnih upravljačkih ovlasti) imali smo u Stjepanu Mesiću i Ivi Josipoviću, a sada i Kolindi Grabar-Kitarović.

Rasprava o odnosima predsjednika države i predsjednika vlade, kao i daljnje razmatranje pozicije predsjednika Republike u hrvatskoj arhitekturi vlasti, nema nikakve veze s trenutnim osobama koje obnašaju te funkcije, naročito ne s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, piše Ivica Relković na svojem blogu. 

Relković u tekstu ne propituje poteze aktualne Predsjednice, nego sam smisao uređenja vlasti kakvo imamo s točno ovakvom pozicijom predsjednika države.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Komentara 14

Avatar wally_com
wally_com
12:46 31.10.2017.

prosla je ona psihijatra, vrapce je u zg a sve dijagnoze su na latinskom tako da ih cijeli svijet razumi.... no najgore je sto je puno dijagnoza; ...ludens chronicus, lakomitis, delirijum tremens a nije joj strano niti trosenje tudjeg novcaovca do iznemoglosti...... sljedeci posjeti ce biti; .....papua nova gvineja, ...grenland i kiribi .....jer i tamo mora pozvati hrvate da se vratimo jer ce se njezina vlada brinuti o nama.

KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
14:02 31.10.2017.

Ni na nebu ni na zemlji, ali mozes pojest 4t lososa u godinu dana.

Avatar wally_com
wally_com
12:44 31.10.2017.

Ta izmedu ostalog ima kompleks niže vrijednosti, i s tim kompleksom nas predstavlja u svijetu. Dogovara sastanke i nalazi se sa zadnjim cinovnicima i slika na ulici ispred Bijele kuce sva sretna da je uspjela tako blizu doci americkom predsjedniku.ku. Da poštuje sebe, svoju titulu predsjednice hrvatskog naroda i svoj narod ne bi joj bilo ni na kraj pameti da tako ponižava sebe i nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije