Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Dana državnosti

Grabar-Kitarović ide na fizikalnu terapiju zbog bolova u kralježnici

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
20.06.2017.
u 13:55

Izvor iz Ureda predsjednice ističe da predsjednica ne treba operaciju i da je njezino zdravstveno stanje inače uredno.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ići će u petak na inauguraciju novog srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, potvrdio je u utorak izvor iz Ureda predsjednice. Tom prigodom bit će održan i kraći susret dvoje predsjednika, rekao je isti izvor.

Aleksandar Vučić dužnost je predsjednika Srbije preuzeo još 31. svibnja, ali je svečanu inauguraciju odlučio održati 23. lipnja. Predsjednica Grabar-Kitarović izjavila je nedavno u razgovoru za Novi list da u Vučiću "napokon" ima pravog sugovornika za iskrene i otvorene razgovore. "Sada smo predsjednik Vučić i ja kolege i napokon imam pravog sugovornika za iskrene i otvorene razgovore. Ne trebamo glumiti prijateljstvo, nego rješavati otvorena pitanja i graditi odnose korak po korak", kazala je.

Susret s Trumpom

U tom je intervjuu odbacila i ocjenu da prošle godine potpisanom deklaracijom o unapređenju odnosa dviju zemalja nije došlo do napretka u odnosima i dodala da "to nije toliko javno vidljivo", ali da je ta deklaracija "bila bitan iskorak u pravom trenutku".

Izvor s Pantovčaka najavio je i druge aktivnosti predsjednice do ljetne stanke. Predsjednica će tako 30. lipnja u Dubrovniku sudjelovati na sastanku šefova država i vlada Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), kojim završava jednogodišnje hrvatsko predsjedanje tom inicijativom, a dan poslije, 1. srpnja, sudjelovat će na Dubrovnik Forumu, tradicionalnoj međunarodnoj konferenciji koja se održava 12. put.

Tjedan poslije, 6. i 7. srpnja, predsjednica će sudjelovati na summitu inicijative "Triju mora" u Varšavi, na kojem će poseban gost biti američki predsjednik Donald Trump. Iz Ureda predsjednice najavljeno je također da će predsjednicu na obilježavanju Dana antifašističke borbe 22. lipnja u šumi Brezovica kod Siska, gdje je 1941. osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi, predstavljati istarski župan Valter Flego.

Fizikalna terapija

Nadalje, predsjednica će 18. srpnja sudjelovati na trilateralnom sastanku u Salzburgu s kolegama iz Slovenije i Austrije, a za 22. srpnja Pantovčak najavljuje Dan otvorenih vrata na kojem očekuje više od tisuću gostiju, većinom Hrvata iz dijaspore.

Izvor je najavio i da bi tijekom srpnja trebala biti najvećim dijelom završena rotacija veleposlanika koja se već dugo najavljuje, a na jesen u potpunosti. Iz Ureda predsjednice doznaje se također da će predsjednica nakon proslave Dana državnosti 25. lipnja dva tjedna ići na fizikalnu terapiju zbog bolova u kralježnici. Izvor ističe da predsjednica ne treba operaciju i da je njezino zdravstveno stanje inače uredno.

 

Komentara 51

Avatar žič
žič
14:34 20.06.2017.

gospoji bi preporučio da skine kilažu,a još važnije je da odbaci visoke pete....

Avatar bludnisin
bludnisin
14:56 20.06.2017.

Kraljica ide četniku na inauguraciju, domoljubi gdje je šator?

DU
Deleted user
14:23 20.06.2017.

Kad će preseliti u Visoku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije