Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović

Oštar odgovor Zuroffu: 'Nametanje kolektivne krivnje Hrvatskoj je neprihvatljivo!'

kolinda grabar kitarović
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
14.03.2018.
u 17:49

Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je "promašena tumačenja izjave iz obraćanja argentinskim Hrvatima".

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otpisala je Efraimu Zuroffu, ravnatelju jeruzalemskog centra Simon Wiesenthal, koji joj je ranije tijekom dana poslao pismo u kojem poimence nabraja tko je sve od ustaških čelnika nakon Drugog svjetskog rata pobjegao u Argentinu.

– Vaši opetovani pokušaji nametanja kolektivne stigme Republici Hrvatskoj, hrvatskom narodu i hrvatskom iseljeništvu, uključujući i argentinske Hrvate, krajnje su neprihvatljivi i za svaku osudu – napisala je Kolinda Grabar-Kitarović te odbacila "promašena tumačenja izjave iz obraćanja argentinskim Hrvatima". 

– Naglašavam kako ista nije ni na koji način u suprotnosti s mojim vrlo jasno više puta izrečenim stavovima o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Samo zlonamjerni komentari mogu iz navedene izjave iščitavati veličanje jednog totalitarnog režima i njegovih predvodnika – piše u pismu.

Komentara 553

PP
pp
18:01 14.03.2018.

Ovaj je biznis napravio na ovakvom lupetanju...čisti biznismen...nešto ko Pupovac...

BI
bikica7
18:24 14.03.2018.

Najviše Židova je pobijeno u Srbiji, tamo istražuj kmeru.

PP
pp
18:07 14.03.2018.

Čisti trgovac...ovim lupetanjem si je sagradio vilu i bazen na palestinskoj zemlji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije