Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović

'Dolazim na Trsat na Velu Gospu otkako znam za sebe'

Trsat
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/7
15.08.2016.
u 22:10

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio misno slavlje u Svetištu Majke Božje na Trsatu.

Središnje misno slavlje na blagdan Velike Gospe u Svetištu Majke Božje na Trsatu predvodio je u ponedjeljak navečer riječki nadbiskup Ivan Devčić, koji je poručio vjernicima da od Marije uče kako se Božja volja vjerom prihvaća i izvršava, a misnom slavlju je, uz tisuće vjernika, nazočila i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

"Draga braćo i sestre večeras smo se okupili u ovom svetištu da od Marije učimo kako se Božja volja vjerom prihvaća i izvršava, da joj se, zbog njezine vjernosti i predanosti, zajedno s Elizabetom divimo te ju ujedno molimo za pomoć kako bismo i mi u svakom trenutku svoga života mogli Bogu odgovoriti - neka mi bude po tvojoj riječi," rekao je nadbiskup Devčić.

Govoreći o Marijinu uznesenju na nebo, kazao je da kršćanstvo inzistira na tome da čovjek poslije smrti nastavlja živjeti ne samo kao duša, nego i kao tijelo te da je to Isus potvrdio svojim uskrsnućem od mrtvih, objavivši se svojim učenicima u tijelu koje je prije smrti posjedovao, ali sada u preobraženom obliku.

Marija poziva da poput nje budemo Bogu trajno zahvalni za bezbrojna dobročinstva kojima nas ne predstaje obdarivati i da je najveće dobročinstvo, za koje mu i ona zahvaljuje, upravo dar vječnog spasenja po Isusu kristu, Sinu Božjem, rekao je nadbiskup Devčić.

Čestitajući blagdan Velike Gospe, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je novinarima je da joj je drago što je danas na Trsatu.

"Iznimno mi je drago biti ovdje, ipak je ovo moj dom. Dolazim na Trsat na Velu Gospu otkako znam za sebe, a kao predsjednica moram i u druge dijelove Hrvatske, ali ipak često moram dolaziti i ovdje," kazala je.

Komentara 7

MA
Malenkost
08:01 16.08.2016.

Religija kao "sljepa Vjera" i Ukazivanja su precesti kod nas Hrvata. Dali je to slucaj? Ne, nije, nego Idikator sve vece zaostalosti. HR sve je primitivnija, puna "Travara, Gatanja, Vidjelica, Praznovjerja, Nadriljecnistva,.... . TV i Novine su tu u blizini a posebice s clancima koji podupiru zaostalost, ... " a onda jse dogodilo se ovo .." Ili dojava o Indijcu koji je 170 Godina star!? Strava od Drzave!? Kolinda se libi Crkvi, HDZ isto, Lustarcije nema kao teme kod Kolinde. Crkva je sad nakon minhenske presude pocima prihvatati. HDZ suti. HR je primitivizirana i ekonomski ubijena.Amen.

OG
Oger
09:06 16.08.2016.

@Malenkost, ...u potpunosti se slazem da je Hrvatska primitivizirana. I to jako, jako. ...Nikada nismo bili autenticni, ali sada smo i ono malo lica izgubili. Toliko smo jadni da o nama ni viceva u svijetu nema.

MI
miso
12:47 16.08.2016.

Ta žena nije i ne želi biti predsjednica svih grašđana RH. Ona ne poštuje osnovni naš akt - Ustav Republike Hrvatske. Zaslužila je in.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije