Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završili izobrazbu

Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila 84 prva časnička čina pripadnicima Hrvatske vojske

Kolinda Grabar-Kitarović
Goran Stanzl/PIXSELL
24.06.2015.
u 16:43

Svečana promocija polaznika vojnih škola te dodjele činova, nagrada i pohvala održat će se, već tradicionalno, na Dan državnosti, 25. lipnja, na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ u Zagrebu

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je 84 prva časnička čina pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske koji su uspješno završili vojnu izobrazbu na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“.

Prigodom obilježavanja Dana državnosti i uspješnog završetka Temeljne časničke izobrazbe na HVU „Petar Zrinski“, Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske donijela je, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ministra obrane, odluku o dodjeli čina poručnice / poručnice korvete za 20 pripadnica Oružanih snaga Republike Hrvatske te dodjeli čina poručnika / poručnika korvete za 64 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Na taj su način 84 pripadnice i pripadnika OSRH dobili svoj prvi časnički čin, a po uspješno završenom školovanju na HVU „Petar Zrinski“ te uz ispunjavanje svih drugih zakonom propisanih uvjeta.

Za ostvarene natprosječne rezultate u vojnim izobrazbama, ručnim satom s posvetom vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske nagrađeni su: kapetan korvete Ivan Zečević Tadić kao najbolji polaznik 23. naraštaja Intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe u Zapovjedno-stožernoj školi „Blago Zadro“; desetnik Josip Perković kao najbolji polaznik 14. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe; te stožerni narednik Stipica Bolanča kao najbolji polaznik 13. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe.

Svečana promocija polaznika vojnih škola te dodjele činova, nagrada i pohvala održat će se, već tradicionalno, na Dan državnosti, 25. lipnja, na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ u Zagrebu, priopćio je Ured predsjednice. 

>> Predsjednica se sastala s predstavnicima hrvatskog sporta!

Komentara 22

FA
Fake
16:56 24.06.2015.

Partija na aparatima.Inače,crveni,pogledajte kako izgleda jedna pametna i lijepa predsjednica.Predsjednica koja voli svoju zemlju i ne otkriva ustaške zmije kao neki.

VO
vodokotlic
17:50 24.06.2015.

njezino vrijeme nece proci za jos minimalno 9 godina

QI
qiqo
18:48 24.06.2015.

Moje mišljenje je da Kolinda nije pod utjecajem Karamarka bi bila odlična predsjednica ovako su joj ruke vezane i to se vidi.....šteta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije