Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazivanje posjeta

Predsjednica Grabar-Kitarović odgovorila Aleksandru Vučiću oko pitanja nestalih

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
26.12.2017.
u 16:04

Iz Ureda predsjednice kažu ako političari ipak žele slati poruke u vrijeme blagdana, one trebaju biti nekonfliktne, te pridonositi međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za Pink, odgovarajući na pitanje zašto je otkazan njegov posjet Zagrebu koji je bio planiran za prosinac, rekao je da da bi razlog otkazivanje mogao biti taj što je govorio istinu kazavši da je po njemu istina da je mnogo više nestalih Srba nego Hrvata.

Kako neslužbeno doznajemo Ured PRH ostaje pri stavu da u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne komentira političke teme.

"Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika. Ako, pak, političari ipak žele slati poruke u vrijeme blagdana, one trebaju biti nekonfliktne, te pridonositi međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja. Jedno od tih pitanja je i pitanje nestalih koje predsjednica smatra ne samo političkim pitanjem već prije svega humanitarnim. Držimo da su upravo u ovo Božićno vrijeme još više u mislima sviju, posebno njihovih obitelji koje ih još traže", poručuju iz Ureda predsjednice.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/25

Komentara 104

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
16:56 26.12.2017.

Je li Usminavi čestitao Božić svojim katoličkim sugrađanima kao što se naša kukavež i gnjilež natječe tko će prvi čestitati hristosa Pupavki i Porfiriju?

IS
Istranka
17:55 26.12.2017.

Predsjednica je prije svega dama, i damski i diplomatski je odgovorila. A Vučić je pravi opančar,gedžo bez imalo osjećaja za pravo vrijeme i.pravo mjesto za govoriti!

DU
Deleted user
16:52 26.12.2017.

Nisam nigdje procitao da je taj peder cestitao bozicne blagdane svojim drzavljanima katolicke vjere, da ne kazem Hrvatima u srbiji, jer za njega Hrvati u srbiji ne postoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije