Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAJVIŠE CIJENIM ODANOST'

Grabar-Kitarović: Ako ga osude, Bandiću ću nositi kolače u zatvor

Kolinda Grabar Kitarović i Milan Bandić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
02.12.2019.
u 16:36

- Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. - navela je aktualna predsjednica

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osvrnula se u intervjuu danom za Media servis o predsjedničkoj kampanji, izborima, štrajku prosvjetara. Grabar-Kitarović komentirala je virozu i temperaturu zbog koje je proteklih dana otkazala odlazak na neke događaje. 

- Ništa strašnoga. Viroze uglavnom prođem na nogama. Dva, tri dana prije početka predizborne kampanje sam jednostavno htjela malo odmoriti. Voljela bih kada bi se više brinulo o mojim prijedlozima za demografiju, a ne o tome koliko sam jučer puta kihnula i obrisala nos - navela je predsjednica koja je kazala kako će sutra u podne DIP-u predati potpise za kandidaturu i da čekaju do zadnjega dana jer su htjeli dopustiti svima da sudjeluju u izbornom procesu. 

- Uvjerena sam da ćemo za razliku od ostalih imati najviše potpisa. Ne gledam to kako na utrku, nego kao na iskaz povjerenja od strane građana - navela je Kolinda Grabar-Kitarović. 

Na pitanje zašto bi građani sada povjerovali da će ostvariti sve što obećava kroz novi program, odgovorila je: - Mislim da sam ispunila većinu toga, a prema našoj analizi, neka pitanja sam ispunila i više od 100 posto te napravila više nego što sam obećala da ću učiniti. U ovih nekoliko godina učinili smo bolje, ali po meni nedovoljno, moramo još bolje, da naši građani stvarno to osjete kroz bolje poslove, bolje plaće i bolji životni standard.

- Naravno da sam imala propusta i grešaka, svaki čovjek koji radi ih ima. Ako zakopate glavu u pijesak i ništa ne radite, nećete ni griješiti i to je najlakše. I to bi meni bilo najlakše. I meni bi bilo najlakše da sam kroz ovih pet godina išla kako ide voda na mlin".

U intervjuu se predsjednica osvrnula se i na kritike zbog pjevanja na rođendanu Milanu Bandiću. Poručila je da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja i da ako s nekim politički surađuje da mora biti toliko korektna da ostane ono što jest.

- Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno. - navela je Grabar-Kitarović. 

Još jedan od poteza koji je izazvao niz kritika, ovog puta iz BiH, jest objava fotografije Slobodana Praljka na društvenim mrežama povodom dvogodišnjice njegove smrti. Na to je rekla:  - In memoriam jednom hrvatskom generalu i neću dalje objašnjavati. Neću dalje objašnjavati. On se borio za prava hrvatskoga naroda, odslužio je ono za što se osuđen. Dogodilo se što se dogodilo. Veliki propust Haaškoga suda. Neću to dalje komentirat".

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osvrnula se i na štrajk prosvjetara, te je ponovo prozvala Vladu Zorana Milanovića koja je u dva navrata smanjivala koeficijente složenosti poslova.
 
- Međutim tada nisu štrajkali. Krenuli su u štrajk ove godine i ja im dajem legitimno pravo za štrajk jer je to ustavno pravo. Međutim, držim da se u međuvremenu sve pretvorilo nažalost u nešto što je više-manje postalo igrokaz i mjesto nadmetanja nekih političkih interesa - kazala je i istaknula je da je od početka bila za reformu obrazovanja, ali da se ona ne može svoditi na uvođenje tableta na nastavu.

 - Ova reforma je totalno razočaranje. Mislim da je kod velikog dijela nastavnika jedan od razloga štrajka upravo činjenica da reforma nije provedena onako kako treba i da se stalno vrtimo u krug. 

Grabar-Kitarović zapitala se gdje je nestala resorna ministrica Blaženka Divjak.

- Podržavam pravo svakog ministra da se bori za svoj resor, ali to je državni proračun. To je novac hrvatskih poreznih obveznika i kad tražite svoja prava mislim da mora biti u duhu solidarnosti da razmišljate i o pravima drugih", istaknula je, a na pitanje treba li ministrica Divjak otići rekla je: ''Ne znam, to je na premijeru da odluči", stoji u intervjuu danom za Media servis. 

VIDEO: Prosvjed prosvjetara u Zagrebu

Komentara 148

SS
sokac sa drave
16:54 02.12.2019.

Ne ne samo nikako kolace,donesi mi dvije kile paske janjetine.Kolaci i slastice zu za djecu.

Avatar obrezani,hassan
obrezani,hassan
18:07 02.12.2019.

i mafija najvise cijeni odanost

NK
Najam krova
16:42 02.12.2019.

Selim se ako ova uđe u drugi krug.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije