Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović:

'Ključni strateški projekti su terminal plina na Krku i Jadransko-jonski plinovod'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ured predsjednice
08.07.2015.
u 16:24

Predsjednica je kazala da su azerbejdžanska ulaganja u Hrvatsku posebno dobrodošla na području turizma i "čiste" industrije

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je ministra vanjskih poslova Republike Azerbajdžan Elmara Mammadyarova koji se nalazi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Predsjednica je istaknula dobre bilateralne odnose između Hrvatske i Azerbajdžana te zadovoljstvo strateškim partnerstvom dviju država. "U tom kontekstu, osvrnula se na suradnju u energetici i naglasila kako su hrvatski ključni strateški projekti terminal ukapljenog zemnog plina na Krku te Jadransko-jonski plinovod", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Predsjednica je kazala da su azerbejdžanska ulaganja u Hrvatsku posebno dobrodošla na području turizma i "čiste" industrije. "S tim u vezi, razgovaralo se i o organizaciji prve sjednice Međuvladina povjerenstva za gospodarsku suradnju uz koju bi se u Bakuu organizirao i poslovni forum za hrvatske i azerbajdžanske tvrtke", stoji u priopćenju.

Ministar Mammadyarov prenio je i poziv azerbajdžanskog predsjednika Aliyeva predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović za službeni posjet, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

>>Na stranici predsjednice Grabar-Kitarović objavljen novi životopis

>>Predsjednica upala Jakovini u ured, on pobjegao k premijeru

Komentara 13

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:31 08.07.2015.

Sda kada navale Azarbejdzanski turisti biti ce love do krova. A tek njihova "cista industrija" ( koja je ? ), sve ce se zazeleniti.

SM
SmellsLikeŠit
18:20 08.07.2015.

Azerbejdžan ulaže u nas. vauuuuuuuuuuuu

Avatar ivan_horvat
ivan_horvat
16:43 08.07.2015.

Kolinda je prava predsjednica. Jakovina pobjegao kad je vidio. Hahaah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije