Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U noćnom pritvoru

Koliko glasno laje Medo? Sud odredio vještačenje buke

pas Medo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/5
02.04.2015.
u 16:22

Za Medu je i dalje na snazi mjera noćnog pritvora, od 20 sati do 8 ujutro, ne smije biti vani kako svoje vlasnike ne bi doveo u situaciju da plate 20 tisuća kuna kazne zbog njegova laveža.

Dok je pas Medo i danas čuvao svoje dvorište u Peroju, o njemu se ponovno raspravljalo na Općinskom sudu u Puli.

Obje strane, obitelj Vukotić koja je podigla tužbu zbog, tvrde, Medina nesnosnog lajanja po cijele dane i noći, i tuženi vlasnici Mede, Anton Šimunović i njegova majka, našli su se
u sudnici u kojoj je čak šest sati potrajalo davanje iskaza. Svi pozvani nisu ni došli na red pa će biti saslušani u svibnju kad se nastavlja rasplitanje nesvakidašnje sudske priče o psu kojem je zabranjeno lajati. Za Medu je, kaže Anton Šimonović, i dalje na snazi mjera noćnog pritvora, od 20 sati do 8 ujutro, ne smije biti vani kako svoje vlasnike ne bi doveo u situaciju da plate 20 tisuća kuna kazne zbog njegova laveža.

Napravit će se vještačenje razine buke u oba dvorišta

– To mu teško pada, osobito sada kad je počelo ljetno računanje vremena pa rano mora u "zatvor", njemu se sat još nije pomaknuo  – kaže Anton. Dok su svjedoci Šimunovićevih, susjedi iz ulice u kojoj žive obje obitelji, iskazivali da se Medin lavež ne može smatrati uznemiravajućim i da im ne smeta jer tek povremeno laje, Vukotićevi su dajući iskaz kazali kako problem s Medinim lavežom nisu mogli riješiti sa Šimunovićevima pa su na kraju podigli tužbu.  

U nastavku postupka, potvrdio nam je A. Šimunović, određeno je da se napravi vještačenje razine buke u oba dvorišta kako bi se utvrdilo prelazi li dopuštene granice.

>>'To je kao da zabranite djeci da se igraju vani jer su glasna'

>>Ova vijest iz Hrvatske obišla je svijet

Komentara 9

DU
Deleted user
18:13 02.04.2015.

Ja se već pobojao da će sud svojom sudbenom vlašću tomu psu zabraniti da laje i po danu. Budući da nema ništa od toga, sad mi je puno lakše. I moje vlastite nedaće čine mi se lakše podnošljivima.

BI
Bisera
22:06 02.04.2015.

SORY DA IZMJERE jačinu zvuka lajanja Mede .

Avatar Coldmachine
Coldmachine
19:12 02.04.2015.

S obzirom na ljudsku glupost i bahatost ne bi me cudilo da psa sud posalje na rezanje glasnica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije