Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Kolika je stvarna moć vladara Pantovčaka

15.02.2020.
u 21:18

Propisi kažu da predsjednik, koji je 
i vrhovni zapovjednik vojske, imenuje načelnika Glavnog stožera, ali ne samostalno, nego na prijedlog Vlade nakon mišljenja Odbora za obranu Hrvatskoga sabora

Koliko su stavovi predsjedničkih kandidata o ovlastima predsjednika Republike Hrvatske pomogli biračima u konačnom opredjeljenju na proteklim predsjedničkim izborima, nije nam poznato, ali prilično smo sigurni da je to zapravo tema oko koje se trebala vrtjeti izborna utakmica. No umjesto polemika, u kampanji smo, osim pokoje konkretne ideje, mogli čuti uglavnom ocjene o tome treba li ili ne treba mijenjati ovlasti predsjednika. Pritom se nitko nije potrudio pobrojiti i istinski objasniti stvarne ovlasti hrvatskoga predsjednika. Inauguracija Zorana Milanovića dobra je prigoda da se to napokon učini.

Analizom 26 propisa Republike Hrvatske: Ustava Republike Hrvatske, petnaest (15) zakona, Poslovnika Hrvatskog sabora, triju (3) pravilnika i šest (6) odluka u kojima se spominju dužnosti predsjednika došli smo do podatka o 188 ovlasti!

Cijeli test pročitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme: 

- Opara: Čvrsto stojim uz Andreja Plenkovića. Pobijedit će

- Do prošlog tjedna na molitvu u džamiju išli smo u Zagreb

- Razloge za brigu imamo jer svake godine nas pogode tisuće potresa

- Antarktika: Kilometarski ledenjaci se tope, ovaj surovi kontinet raspast će se

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
22:21 15.02.2020.

Da li ta ovlaštenja ima samo Milanović ili i ostali predsjednici?

SN
Snowman
13:37 16.02.2020.

Prekasno, to ste trebali pisati pred izbore a ne predsjednicu kritizirati da nije ovo ili ono napravila

DU
Deleted user
11:40 16.02.2020.

Kada se pojave anomalije kao u ovoj hadezeovoj vladi , treba izaći pred javnost i objasniti narodu tko je koruptan i kriminalan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije