Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol:
Povratak na članak

Kolegije hrvatskoga jezika obvezno uvesti na sve fakultete

U sklopu Dana hrvatskoga jezika koji traju od 11. do 17. ožujka, Odjel za komunikologiju HKS-a organizirao je okrugli stol "Položaj jezika u Prijedlogu kurikula Hrvatskoga jezika"

Komentari 10

DI
Direkt
03:46 14.03.2018.

Treba se vratiti izvornom Hr jeziku kakvim govore zagorci. . Sadašnji,nametnut hrvatima prijeko Vuka je neupitno srbski i ne vrijedi ubacivati i smišljati nove riječi. Trebat će nam puno vremena da se u potpunosti promijeni.

VL
PR
prarvat
05:28 14.03.2018.

Opet ništa konkretno. Najviše govora o jednoj riječi. Fensi okupljanje...

VL
DU
Deleted user
01:20 14.03.2018.

Hrvatski jezik je svetinja hrvata.... protivnika hrvtskog jezika birali dva puta za predsjednik sramota uzas katastrofa pogrom zalost jad tuga bol nevjerica itd

VL
MA
marijaqwer
09:07 14.03.2018.

To je nepotrebno opterećenje za studente, koji su već preopterećeni gradivom. Jezik neka studiraju oni kojima će to biti struka.

VL
JU
jukicam8
10:08 14.03.2018.

Treba uvesti, obranu i zastitu i samoupravljanje i koju cete jos glupost izmisliti, umjesto da se studenti strucno usmjeravaju vi ih zamarate glupostima, onda uvedite i vjeronauk

VL
Avatar Cohen
Cohen
07:53 14.03.2018.

Čega li se neki komentatori samo neće uhvatiti, samo da perpetuiraju sukobe, mržnju, netrpeljivost ! Da ne povjeruješ! Bitno je da je inicijativa apsolutno dobro došla, da je njegovanje standardnog hrvatskog jezika nužno u obrazovanju i svakodnevnoj komunikaciji. Odlično!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.