Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TANKI ŽIVCI Uhićeni Josip Polanec (50) navodno se posvađao na poslu u Leknenu

Kolegama radnicima pucao u noge

25.05.2007.
u 09:09

ZAGREB - Josip Polanec (50) iz Međimurja uhićen je u petak u 13.30 sati na Savskoj 164 nakon sedmosatne potrage zbog sumnje da je pokušao ubiti dvojicu kolega na parkiralištu poduzeća Turković u Leknenu kraj Velike Gorice, gdje se nedavno zaposlio.

Povod Polančeva ispada danas nije bio poznat. Špekulira se da se s nekim posvadio, ali vlasnik poduzeća kaže da je Polanec radio tek dva dana i da ni s kim nije posebno komunicirao. Međutim, neslužbeno se doznaje da je Polanec, inače bagerist, umislio da ga kolege žele ubiti te otrovati.

Čak je tvrdio da su mu pokušali namjestiti neku nesreću na radu. Kako doznajemo, nekoć je radio u poduzeću koje je iskapalo mrtve iz masovnih grobnica nakon Domovinskog rata, a taj je posao očito ostavio traga na njegovoj psihi.

U petak do 16 sati nismo dobili službenu potvrdu da je Polanec počeo raditi u Turkoviću prije desetak dana te da je jučer dobio otkaz.

Polanec se dovezao škodom favorit zagrebačkih oznaka u krug poduzeća danas u 6.45 sati te je počeo pucati. Tamo je u trenutku pucnjave bilo najmanje pet radnika i vlasnik, no nitko od njih nije ozlijeđen. Hici su pogodili Dražena B. (36) u obje natkoljenice. Jedan je hitac lakše ozlijedio Zlatka M. (33) u lijevu natkoljenicu i okrznuo desnu.

Čini se da je Polanec počeo nasumično pucati prema kolegama koji su se razbježali, a prema nekim informacijama navodno je Polanec imao metu, no policija još utvrđuje okolnosti. Vlasnik je pozvao policiju.

Rekao mi je da je podstanar u Zagrebu i dao mi osobne podatke koje sam  proslijedio policajcima. Trebao je uskoro početi raditi s ostalima na niskoj gradnji, i to na radnom stroju  kratko je rekao Turković.

Polanec je uhićen u brzoj i spektakularnoj akciji interventne policije.
Bilo je kao na filmu. Policija ga je zaustavila u plavoj škodi favorit dok se vozio. Izvukli su ga, pretražili i strpali u maricu. Sve je bilo gotovo u minuti  kazao je zaštitar Privredne banke Zagreb.

Konobar pečenjarnice Mrvica ispred koje se sve događalo kazao je da se "defender" interventne policije ubacio ispred škode.

Izišla su potom četvorica s automatskim puškama i izvukli tipa van. Izgledao je normalno, ne kao netko tko je pucao u ljude. Stavili su mu lisičine i odveli ga  rekao je konobar.
Za Polancem je tragao i policijski helikopter.


Prostrijeljene im obje natkoljenice

Nakon ranjavanja, Dražen B. i Zlatko M. dovedeni su u Kliniku za traumatologiju, gdje su hitno operirani. Obojici su prostrijeljene obje natkoljenice, a natkoljenične su im kosti slomljene. Nisu izgubili puno krvi i u stabilnom su stanju. Jedino je ovaj prvi bio u šoku kada su ga dovezli. Kod njega se i jedno zrno metka zadržalo u kosti kazao nam je dr. Tomislav Cerovečki, koji je zaprimio pacijente. Operacija ranjenih muškaraca trajala je više od tri sata. (aa)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije