Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

OB Varaždin hitno zapošljava medicinske sestre i njegovatelje, u Splitsko-dalmatinskoj 343 novooboljelih

Karlovac: Odjel za COVID karlovačke bolnice
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
30.10.2020.
u 21:50

Punjenje bolničkih kapaciteta me zabrinjava. Zabrinjavaju nas i ljudski resursi, rekao je epidemiolog Branko Kolarić

U posljednja 24 sata zabilježena su 2772 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15106.

Tijek događaja: 

21:30 – U Općoj bolnici Varaždin nastavlja se trend sve većeg broja hospitaliziranih pacijenata zbog Covida-19 i sve manjeg broja dostupnih djelatnika za rad, pa se hitno zapošljavaju medicinske sestre i njegovatelji na 60 dana, priopćili su u petak iz bolnice.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić ističe da imaju 74 pacijenta hospitalizirana zbog Covid-19 bolesti, s teškom kliničkom slikom.

„Šestero je u Jedinici intenzivnog liječenja, a ostali su na kisiku, s time da smo pet pacijenata premjestili na našu drugu lokaciju za liječenje COVID-19 pacijenata, u Klenovnik”, dodao je.  Ravnatelj Kudelić također je izvijestio da su „iz stroja izbačena“ 122 djelatnika bolnice – 62 pozitivna na koronavirus i 60 u samoizolaciji – a oko polovice tog broja su medicinske sestre.

Zbog nedostatka medicinskog kadra, Opća bolnica Varaždin obratila se Ministarstvu zdravstva sa zahtjevom za mobilizacijom specijalizanata varaždinske bolnice koji su na specijalističkom usavršavanju u klinikama u Zagrebu te medicinskih sestara. Sukladno preporukama Ministarstva zdravstva o mogućnostima provođenja postupka zapošljavanja bez natječaja na razdoblje od 60 dana, i to zapošljavanja medicinskih sestara i njegovatelja, Opća bolnica Varaždin pozvala je sve nezaposlene medicinske sestre sa srednjom školom i prvostupnice da se jave na adresu elektroničke pošte bolnica@obv.hr.

18:28 - Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u petak je organizirao sastanak s vodstvom svih domova zdravlja u županiji na kojem se raspravljalo o organiziranju zdravstvene službe u vrijeme epidemije kako bi se pomoglo KBC-u Split u slučaju potpune popunjenosti te bolnice.

Na sastanku je bila i Tatjana Šipalo Lilić ravnateljica Opće i veteranske bolnice Knin kako bi se razmotrile mogućnosti da se i u toj bolnici na području Šibensko-kninske županije u slučaju potrebe i daljnjeg pogoršanja epidemiološke situacije smjesti dio  pacijenata  za koje ne bi bilo mjesta u splitskom KBC-u.

"Glavni motiv sastanka je  očuvanje bolničkog zdravstvenog sustava u KBC-u Split," rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić novinarima nakon sastanka.

16:04 - Još je 107 osoba s područja Krapinsko-zagorske županije pozitivno na koronavirus, a prispjeli rezultati odnose se na posljednjih 20 sati, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Najviše je novooboljelih evidentirano u Krapini i Tuhelju, po jedanaest.  Trenutno je u ovoj županiji 886 aktivnih slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je 700 osoba.  

U proteklom je tjednu među pozitivnima na koronavirus evidentiran i 51 korisnik domova za starije i nemoćne i drugih pružatelja socijalnih usluga smještaja. Svi oboljeli su pod epidemiološkim nadzorom, navodi županijski stožer podsjećajući na važeću Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Krapinsko-zagorske županije kojom se zabranjuje izlazak korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja za starije i nemoćne osobe, djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom (izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima) te se ujedno preporuča zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi da ne odlaze na stručne skupove i druge skupno organizirane oblike usavršavanja zaposlenika.

"Nacionalni stožer je na prijedlog županijskog 19. listopada na području Krapinsko-zagorske županije dodatno zabranio posjete korisnicima pružatelja socijalne usluge smještaja starijih i nemoćnih osoba te odraslih osoba s invaliditetom, uključujući i ne srodničke udomiteljske obitelji, kao i zabranu posjeta korisnicima stacionara ustanova za zdravstvenu njegu (uz iznimku korisnika koji su u terminalnoj fazi, kojima su dopušteni pojedinačni posjeti u trajanju od 15 minuta uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera)", priopćeno je.

13:30 - Bjelovarski stožer održava konferenciju za medije.

13:20 - Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom. - S obzirom da na bolničkom liječenju imamo već 73 osobe s težom kliničkom slikom, od čega je 67 na kisiku, a šest na respiratoru, Opća bolnica Varaždin je bila primorana otvoriti sekundarnu lokaciju pa je u tu svrhu izoliran dio bolničkog kapaciteta u Klenovniku gdje su već i smještena 4 pacijenta s težom kliničkom slikom - kažu u Stožeru. Zbog novih postupanja unutar bolničkog sustava, u Općoj bolnici Varaždin je čak 60 pozitivnih djelatnika i dodatnih 66 djelatnika u mjeri samoizolacije. Brisevi za testiranje na COVID-19 do sada su se uzimali putem ambulante Doma zdravlja Varaždinske županije pet dana u tjednu od ponedjeljka do petka na lokaciji u Varaždinu u vremenu od 16 do 20 sati.

- S obzirom na to da je došlo do potrebe za naglim povećanjem kapaciteta za uzimanje briseva zbog povećanja simptomatskih pacijenata te istovremenih postupanja u bolničkom sustavu i u sustavu socijalne skrbi koji se prioritetno obrađuju, u pojedinim slučajevima je dolazilo do prolongiranja termina. Kako bi se spriječilo nastajanje gužvi i osiguralo pravovremeno uzorkovanje, izvršena je reorganizacija rada COVID-19 ambulante na način da se pristupilo izmještanju mjesta uzimanja briseva, te će se počevši od subote 31.10.2020. brisevi uzimati na novoj lokaciji, kod Arene Varaždin i to po principu drive-in-a, svih sedam dana u tjednu i to dva puta dnevno, u jutarnjem terminu od 8 do 11 sati i popodnevnom terminu od 16 do 19 sati, a od početka sljedećeg tjedna uvode se i dvije dodatne lokacije u županiji, i to u Ivancu i Ludbregu, gdje će se brisevi uzimati jednom dnevno od ponedjeljka do petka od 16 do 19 sati - najavljuju. 

12:37 - U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 27 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; devetero korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku, 10 osoba s prebivalištem na području Grada Šibenika, tri osobe s prebivalištem na području Pirovca, dvije osobe s prebivalištem na području Knina te jedna osoba s područja Vodica.

Također, zaražene su i dvije osobe koje trenutno borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje, kao i jedna osoba koja ima prebivalište u Šibeniku, a boravi u drugoj županiji gdje se i zarazila. Nažalost, preminula je ženska osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije. 18 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 166 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U posljednja 24 sata uzorkovano je 79 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 250 osoba.

12:34 - U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata 12 je novooboljelih osoba, a od covida-19 umro je korisnik gospićkog Doma za starije i nemoćne, priopćio je u petak Stožer civilne zaštite.  U bolnici u Gospiću umro je 75-godišnji korisnik Doma za starije i nemoćne osobe, koji je, uz potvrđeni covid-19, imao i mnoge kronične bolesti. Ukupno su oboljele 534 osobe u Ličko-senjskoj županiji, 199 je aktivnih slučajeva, 313 je izliječenih, a 22 osobe su umrle. U posljednja 24 sata testirano je 45 osoba. Pod mjerom samoizolacije je 314 ljudi.

12:28 - Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1082 obrađena testa danas su 343 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju.  Od ukupnog broja novooboljelih 134 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1888 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 70 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 7 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 93 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju. 

12:27 - Na području Zadarske županije 63 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a uz kontakte ranije zaraženih osoba i obiteljske kontakte došlo je i do lokalne transmisije virusa. Više pročitajte OVDJE.

11:35 - U zadnja 24 sata pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen je za 181 osobu s područja Osječko-baranjske županije, a testirano je ukupno 500 uzoraka, i to 415 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 85 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ. Na žalost, jučer su preminule tri osobe koje su bile hospitalizirane u Respiracijskom centru KBC-a; žena iz Šaga rođena 1939. godine, muškarac iz Višnjevca rođen 1929. godine te muškarac iz Osijeka rođen 1954. godine. Uz COVID-19 svi su imali i druga teža oboljenja. 

Najviše pozitivnih nalaza opet je u Osijeku (68), odnosno 84 s prigradskim naseljima (Višnjevac 5, Josipovac 5, Tenja 3, Sarvaš 2 i Brijest 1). Slijede Đakovo 13 (15 s prigradskim naseljem Piškorevci), Našice 8, Čepin 7, Belišće 6 (10 s prigradskim naseljima Bocanjevci 2 i Gat 2), Donji Miholjac 5 (7 s prigradskim naseljem Rakitovica), Valpovo 4 (7 s prigradskim naseljima Marjančaci 2 i Šag 1), Ivanovac 4, a po tri imaju Bilje, Bizovac, Novi Čeminac i Satnica Đakovačka. Po dvije novozaražene osobe su iz Antunovca, Feričanaca, Hrastina, Ladimirevaca, Palače i Vuke, a po jednu imaju Breznica Đakovačka, Čokadinci, Dalj, Dragotin, Drenje, Ernestinovo, Gašinci, Ivanovo, Jagodnjak, Laslovo, Marijanci, Petrova Slatina, Semeljci, Vardarac i Viškovci.

Novopozitivnim osobama jučer je obuhvaćeno 44 naselja. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 109 osoba koje su oboljele od COVID-19, što je čak 14 više nego prethodnog dana, s tim da je 14 pacijenata na respiratoru. Osam oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice. 

Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za 39 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je ukupno 3.426 osoba. 

Policija je provela 32 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji te dvije provjere po dojavi građana, no nije utvrđeno kršenje te mjere.     

Povodom predstojećeg vikenda, blagdana Svih svetih te Dušnog dana, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije ponovno upozorava i moli građane na odgovorno ponašanje na svim okupljanjima, pa tako i prilikom posjeta grobljima, gdje će sukladno epidemiološkoj situaciji i uputama, biti organizirana i redarska služba koja će građanima davati upute o ponašanju te obavljati njihovu kontrolu, od nošenja zaštitnih maski i držanja fizičke distance do drugih pravila poput načina prodaje cvijeća i svijeća. 

Stožer ujedno apelira na sve građane, pogotovo osobe koje planiraju organizirati javna okupljanja (poput Halloweena i slično) da su takva okupljanja u sadašnjoj epidemiološkoj situaciji zabranjena te predstavljaju prevelik rizik za širenje virusa.

10:47 - Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 127 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 od čega je jedna osoba s prebivalištem u drugoj županiji. To je do sada najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (61), općina Podcrkavlje (11), općina Nova Kapela (3), općina Oriovac (3), općina Oprisavci (3), općina Bebrina (2) te po jedna zaražena osoba sa područja grada Nova Gradiška i općina Garčin, Okučani, Sibinj, Sikirevci, Brodski Stupnik, Staro Petrovo Selo. Za preostalih 36 osoba u tijeku je epidemiološka obrada. U novogradiškoj bolnici preminula je jedna ženska osoba (1932. godište).

U jednom privatnom domu za starije i nemoćne osobe na području Brodsko-posavske županije pozitivna su 22 korisnika te 9 zaposlenika. Dio korisnika čija je klinička slika to zahtijevala je hospitaliziran u slavonskobrodskoj bolnici. Zbog dvije pozitivne učiteljice u jednoj osnovnoj školi na području Brodsko-posavske županije, u samoizolaciju su stavljena 3 razredna odjela te još troje djelatnika iz redova nastavnog osoblja.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1.316, dok je broj aktivnih slučajeva 426. Od početka epidemije na području Brodsko-posavske županije preminulo je 9 osoba. Hospitalizirano je ukupno 36 osoba (5 osoba više nego prethodni dan) od čega 27 osoba u slavonskobrodskoj bolnici te 9 osoba u novogradiškoj bolnici. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 939 osoba (170 osoba više nego prethodni dan).

10:32 - U Zagrebačkoj županiji je za još 246 osoba utvrđena zaraza koronoavirusom i trenutno je aktivno 1974 slučaja, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas u 10 sati evidentirano je 2927 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 927 osoba, a 26 je umrlo. U odnosu na podatke od jučer, oboljelo je 246 osoba, a izliječeno je 70 osoba.  Novozaraženih je najviše u Velikoj Gorici (38), Rugvici (35), Samoboru (30) i Zaprešiću (26) te Jastrebarskom (21). Samoizolacija je propisana učenicima 10 razreda osnovnih škola i 2 razreda srednje škole.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručili su.

10:30 - U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježeno je 78 novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada je u tijeku. Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 1211 osoba. Na bolničkom liječenju u OB Karlovac se nalazi 45 COVID pozitivnih pacijenata. Nitko nije na respiratoru, a na žalost su 2 starije muške osobe od 79 i 80 godina preminule (imale su pridružene bolesti).  U OB Ogulin na COVID odjelu leži 16 pacijenata. U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 16 osoba. U samoizolaciji se nalazi 51 djelatnik te bolnice od čega je 18 pozitivnih.

10:25 - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 37 osoba iz Dubrovnika, po pet iz Župe dubrovačke i Blata, po tri iz Konavala i Stona te po jedna iz Opuzena, Smokvice i Vela Luke. Ukupno je zaražena 31 osoba muškog spola te 25 ženskih osoba, a za njih 47 utvrđena je epidemiološka veza.

Izliječeno je 26 osoba: 15 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke te po jedna s Mljeta, iz Stona i Kule Norinske. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 31 osoba pozitivna na koronavirus, a četiri bolesnika su na respiratoru (neinvazivna ventilacija) U posljednja 24 sata obrađen je 201 uzorak, a od početka pandemije analiziran je ukupno 19 221 uzorak.

KB Dubrava postaje Covid bolnica

Karlovac: Odjel za COVID karlovačke bolnice
1/20

U samoizolaciji je 1103 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 90 slučajeva kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

10:20 - U posljednja 24 sata zabilježena su 2772 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15106. Među njima je 1027 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 74 pacijenta. Preminulo je 20 osoba.

10:10 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata  je  76  novih pozitivnih osoba na COVID-19 (18 osoba iz Vinkovaca, 15 iz Vukovara, 7 iz Ivankova, 5 iz Jarmine, 3 iz Iloka, 3 iz Retkovaca, 2 iz Starih Jankovaca, 2 iz Andrijaševaca, 2 iz Antina, 2 iz Gaboša, 1 iz Babine Grede, 1 iz Bogdanovaca, 1 iz Borova, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Bršadina, 1 iz Cerića, 1 iz Gunje, 1 iz Komletinaca, 1 iz Korođa, 1 iz Novih Mikanovaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Šarengrada, 1 iz Tovarnika i 3 s boravištem izvan županije), a jedna osoba je preminula. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1883, od kojih je 1446 osoba izliječeno, a ukupno je 24 preminule osobe. Trenutno je u županiji  26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 232 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 16912. U samoizolaciji na području županije je 892 osobe. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 36 radnika iz sustava zdravstva  (10 liječnika, 17 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 7 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 57 radnika (15 liječnika, 28 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 12 nezdravstvenih radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 8 nastavnika i 18 učenika. U samoizolaciji se nalazi 40 nastavnika i 388 učenika.

9:42 - Koronavirus probio je i u zagrebačku psihijatrijsku bolnicu 'Sveti Ivan'. Informaciju je za 24sata potvrdio ravnatelj Igor Filipčić.

- Da, Covid-19 se pojavio i kod nas, kod djelatnika i kod pacijenata. Današnji podaci su ovakvi: 15 djelatnika je pozitivno, a 30 ih je u samoizolaciji. Sada imamo testiranja još 50 novih. Također, pozitivno je i petero pacijenata na palijativi - rekao je Filipčić.

Kako kaže, većina pozitivnih su asimptomatski, a za prodor virusa doznali su, navodi, slučajnim testiranjem. Obavijestili su obitelji negativnih pacijenata, a pozitivne, ukoliko nemaju simptome, zadržavaju u bolnici. One koji razviju simptome šalju u Covid bolnicu. 

"Ne želimo slati asimptomatske i pretrpavati ionako pretrpane kapacitete Covid bolnice. Imamo ovdje naš odjel za Covid i podijelili smo pacijente na pozitivne i negativne. Ja sam negativan, testiram se svakih nekoliko dana" kaže ravnatelj Filipčić.

9:41 - U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. 30 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, 4 novooboljele osobe s područja su općine Rovišće, dvije novozaražene osobe s područja su grada Čazme, a po jedna novooboljela osoba s područja je gradova Daruvar i Grubišno Polje te općina Veliko Trojstvo, Nova Rača i Berek. U samoizolaciji su 503 osobe

9:35 - Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 286 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 38 novozaraženih osoba s područja županije.Kod 11 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Rijeka (4), Zagreb (3), Republika Slovenija (4)). Za 20 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Epidemiološka obrada je u tijeku za 7 osoba. Izliječeno je 28 osoba.

9:07 - U Primorsko - goranskoj županji zabilježeno je 135 novozaraženih

8:55 - U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan su šezdeset i tri novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o dvadeset i sedam osoba s područja grada Siska, dvadeset i pet osoba s područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Gline, tri osobe s  područja grada Kutine, dvije osobe s područja općine Martinska Ves, jednoj osobi s područja  grada Novske, jednoj osobi s područja općine Lipovljani i jednoj osobi s područja općine Dvor.

8:16 - U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 146 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 130 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 458 osoba, a ukupno je testirano 12278 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 103 uzorka, od kojih je 7 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

7:44 - "Mi smo sada na 10 puta više zaraženih nego prije dva tjedna. Imali smo snažno ubrzanje", kazao je epidemiolog Branko Kolarić u emisiji Dobro jutro HRT-a. "Riješit ćemo ovo, kao što se svaka pandemija rješava. Imat ćemo cjepivo, a do tada bi htio da bude bez štete. Ja očekujem da ćemo krajem godine imati kandidate za jedno do dva cjepivo", kazao je Kolarić.

"Punjenje bolničkih kapaciteta me zabrinjava. Zabrinjavaju nas i ljudski resursi", rekao je. "Imamo Arenu Zagreb a dobivamo pozive za Halloween partyje i to me žalosti", dodao je.

"Bilo bi dobro smanjiti bliska okupljanja. Kada bi jedno mjesec dana imali bolje propisane mjere kod bliskih kontakata smanjili bi broj zaraženih", dodao je. Planiraju se okupljanja koja nisu dobra, naglasio je.

Video: Dragan Primorac objasnio načine testiranja na koronavirus

"20 posto ljudi neće proći s blagim simptomima", kazao je Kolarić. Kazao je da dobar dio ljudi ozdravi. "Imamo povećanje broja ljudi koji trebaju bolničko liječenje", dodao je.

Ključne riječi

Komentara 58

DU
Deleted user
08:09 30.10.2020.

Halloween je marketinška izmišljotina nespojiva s hrvatskom tradicijom i kulturom baš kao i Sati. Sati je hindski običaj spaljivanja udovice na lomači pokojnog supruga. Možda je to romantično, egzotično i izraz najveće ljubavi, ali naše nije pa molim udovice da se suzdrže. Branitelje zabave pod maskama pozivam da pričekaju fašnik.

Avatar abakus
abakus
08:19 30.10.2020.

Molim lijepo sve ljude koji još koriste onu sivu tvar koju imaju između ušiju da svakako, obavezno poslušaju intervju koji je jučer dao prof. dr Valerije Vrček, redoviti profesor Farmaceutsko biološkog fakulteta i predstojnik Zavoda za organsku kemiju, u Podcastu Velebit. Da je situacija s medijima kakva bi trebala biti, taj intervju dao bi državnoj televiziji u najboljem terminu i citirali bi ga i o njemu raspravljali po svim medijima. Poslušajte obavezno, to je jednostavno nešto što svatko tko u intelektualnom smislu imalo drži do sebe mora čuti.

DU
Duslikr
08:17 30.10.2020.

"Odlukom Stožera policija može ispitati koliko ljudi imate u stanu. Ustavni stručnjak tumači u čemu je problem"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije