Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE RISKIRATI

Kolar ima potporu SDP-a u kandidaturi za župana

Klanjec: Željko Kolar glasao na unutarstranačkim izborima
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
02.12.2020.
u 07:15

Jedan od razloga zbog kojeg se nije željelo riskirati je možda i glasina da je Kolar bio spreman na utrku za župana i kao nestranački kandidat

Župan Željko Kolar ipak će na idućim lokalnim izborima imati potporu SDP-a za još jedan mandat na čelu Krapinsko-zagorske županije. Kako neslužbeno doznajemo u vrhu SDP-a, od ideje da umjesto Kolara na tu funkciju stranka kandidira gradonačelnika Pregrade i bivšeg saborskog zastupnika Marka Vešligaja, čini se, ipak neće biti ništa.

Naime, stranka je naručila anketu, a rezultati su pokazali da jedino Željko Kolar sigurno osvaja još jedan mandat, a Vešligaju, koji također ulazi u drugi krug, za vrat doslovce puše HDZ-ov izgledni kandidat za župana Žarko Tušek. A što je, zaključili su u krapinsko-zagorskom SDP-u, prevelik rizik koji im se trenutačno ne isplati. Pa su odlučili opet „igrati“ na Kolara, koji, čuje se, u anketi stoji bolje i od stranke, što ne čudi s obzirom na to da slovi kao uspješan župan.

A jedan od razloga zbog kojeg se nije željelo riskirati je možda i glasina da je Kolar bio spreman na utrku za župana i kao nestranački kandidat.

VIDEO Sučeljavanje Mirela Ahmetović, Peđa Grbin, Željko Kolar i Ranko Ostojić

U svakom slučaju, anketa i pragmatičnost spriječili su Kolarovu “detronizaciju” koja je bila u planu nakon unutarstranačkih izbora, a na kojima je upravo Kolar bio kandidat za predsjednika stranke. Kako su uz Kolara tada stali i mnogi najbliži suradnici Davora Bernardića, slovio je kao kandidat Iblerova trga, a posebno je bilo zanimljivo da nije dobio potporu šefa krapinsko-zagorskog SDP-a Siniše Hajdaša Dončića koji je bio za Grbina.

Pobjedom Grbina i Hajdaša Dončića, koji je postao novi potpredsjednik SDP-a, bilo je jasno da bi se Kolar mogao uskoro naći na tapeti. No umjesto „osvete“, na kraju će se ipak, čini se, gledati nastavak dosad uglavnom uspješne suradnje dvojice zagorskih političara.

Ključne riječi

Komentara 3

DH
dalibor.hren
09:45 02.12.2020.

Kolara podupiru....Tušeka podupiru....prvo sakupiti potpise, poslije toga na izbore! Pobijedit će ona osoba koja dobije najviše glasova a ne netko koga podupire HDZ ili SDP ili...!

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
07:19 02.12.2020.

Kolar ima potporu SDP-a u kandidaturi za župana a pravi hrvat i hrvatski domoljub Zdravko Mamić ima potporu BiH za kandidaturu za Međugorskog hrvatskog sveca lopte i provizije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije