Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKONSKA OBVEZA

Kolakušić prvi objavio financijsko izvješće kampanje. Potrošio je samo 12 kuna

Mislav Kolakušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
12.12.2019.
u 09:56

Zaključno do 14. prosinca svi predsjednički kandidati dužni su DIP-u dostavljati izvješća o financiranju promidžbe s ažuriranim podacima do dana podnošenja.

Nezavisni predsjednički kandidat Mislav Kolakušić prvi je od 11 predsjedničkih kandidata dostavio Državnom izbornom povjerenstvu financijsko izvješće o financiranju dosadašnje izborne promidžbe.

Prema tom izvješću, koje obuhvaća razdoblje od 29. studenoga do 11. prosinca, Kolakušić nije imao donacija, a jedini trošak koji je iskazao je trošak bankarske i usluge platnog prometa i iznosi 12 kuna.

Zaključno do 14. prosinca svi predsjednički kandidati dužni su DIP-u dostavljati izvješća o financiranju promidžbe s ažuriranim podacima do dana podnošenja. Dostavljaju ih unosom u sustav za nadzor financiranja promidžbe, a prvi radni dan nakon unosa DIP ih objavljuje na svojim mrežnim stranicama i tako široj javnosti omogućuje uvid u njih.

Činjenica da će izvješća svih kandidata biti dostupna na jednom mjestu i da će biti lako pretraživa novost je na ovogodišnjim predsjedničkim izborima. Na dosadašnjima, svaki je kandidat izvješća objavljivao na svojoj stranici.

Prva, odnosno financijska izvješća koja se podnose najkasnije sedam dana prije izbora, uključuju izvješća o primljenim donacijama, o troškovima te o iznosu cijene i popustu dobivenom za medijsko oglašavanje izborne promidžbe.

Svaki predsjednički kandidat na promidžbu može potrošiti do osam milijuna kuna.

VIDEO: Sučeljavanje Ivana Anušića, Mate Mijića i Draženom Dizdarom 

Komentara 9

Avatar BrankoM
BrankoM
20:58 12.12.2019.

E da....Da je potrošio 12 milijuna kn, onda bi to za naš mentalitet bilo normalno . No, potrošiti 12 kn, za naš koruptivni mentalitet je krajnje nerazumljivo. Zato Mislave kapa dolje i dokažite ovim koruptiviscima da se može uspjeti i bez korupcije...

MR
MrGrickle
11:53 12.12.2019.

Najbolje stvari u životu su besplatne a Mislavu Kolakušiću podrška od sveg srca.

DT
damir.trnacic
11:10 12.12.2019.

Tako se to radi. Sve transparentno. Kada imaš potporu građana ne trebaju ti autobusi, skupovi, majice, upaljači, plakati, reklame. Bravo Mislave!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije