Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista za EU izbore

Kolakušić: Ovo su najvažniji izbori koji će pokazati žele li građani promjene

Mislav Kolakušić predao kandidacijske liste za Eu izbore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
09.04.2019.
u 14:22

Za razliku od stranaka, on je da bi se kandidirao morao skupiti 5000 potpisa građana koji ga podupiru, što, drži on, govori o lošem izbornom sustavu

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić predao je svoju nezavisnu listu kandidata za Europski parlament. Za razliku od stranaka, on je da bi se kandidirao morao skupiti 5000 potpisa građana koji ga podupiru, što, drži on, govori o lošem izbornom sustavu.

– To je nakaradni cirkus. Mi smo predali potpise 20.576 građana i sukladno tome imamo jedini legitimitet građana da nastupimo na ovim izborima. Dok se ne promijeni izborni sustav i dok nećemo imati da svaka stranka mora skupiti potpise mi demokraciju nećemo imati. Građani moraju shvatiti da sve ovisi o njima. Onaj tko ne izađe na ove izbore neće imati nikakvo pravo više govoriti ništa. On je sudionik u korupciji, nestajanju naše imovine, rasprodaju poljoprivrednih zemljišta, u odlasku naših voda, svega. Ne izlaskom na izbore dajete im pravo da njihov glas vrijedi dvostruko, trostruko ili peterostruko. Poruka građanima je, izađite, to je vaša dužnost, ne možete se praviti da se politika vas ne tiče – komentirao je Kolakušić. Podsjeća da je politika ta koja kroji zakone koji utječu na život svih.

– Vi morate odrediti tko će na ovim izborima predvoditi promjene i dati mu mandat. Ovo su najvažniji izbori koji će pokazati žele li građani promjene ili žele da sve ostane isto – kazao je Kolakušić.

Upitan je li se trebao kandidirati kao aktivni sudac, odgovorio je kako je Zakon o izborima za Europski parlament jedan od rijetkih zakona koji je usklađen s europskom praksom te propisuje da će mu mandat suca prestati kad bude izabran na dužnost zastupnika u Europski parlament.

– Mi imao samo dva dokazana političara u pravosuđu. To je gospodin Turudić koji je bio pomoćnik ministra pravosuđa u vladi HDZ-a i gospodin Sessa koji je bio u konzularnom odjelu u Australiji. To su jedina dva političara jer su obnašali dužnosti. Sloboda govora je sloboda svakog od nas – zaključio je Kolakušić.

Komentara 7

OB
ObrenM
15:30 09.04.2019.

Podmecu mu nogu na svakom koraku,jer Zna se da za njih nema vise zivota dodje li on i posteni sljedbenici.

KB
kamilo.bozic
17:54 09.04.2019.

Kolakusic ima velikog problema kadamu na putu stoji pijun Kuscevic aznamo kako onto ponistava skupljene potpise nadajmose daceji sudac Kolaksic nadmudriti.

Avatar kolindin_crveni_tepih
kolindin_crveni_tepih
16:49 09.04.2019.

ok je kolakušić ali ako ode u brisel od toga nema nikakve koristi, tamo može raspravljati da li će nutela imati 22% lješnjaka ili 23%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije