Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NU2

Kolakušić: Smanjio bi cijelu državnu i lokalnu samoupravu, ukinuo 100.000 radnih mjesta

Mislav Kolakušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.10.2019.
u 14:06

Ukinuo bi i brojna tijela, što bi značilo i gubitak brojnih radnih mjesta

Već mjesecima se o Mislavu Kolakušiću nije čulo gotovo ništa jer je od izbora za EU parlament bio aktivno posvećen upravo funkciji europarlamentarca. No, posljednjih dana "kralj društvenih mreža", kako ga mnogi nazivaju, ponovno se aktivnije počeo obraćati javnosti upravo putem društvenih mreža, a danas je gostovao i u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

-  Prosvjedi su uvijek dobrodošli jer dižu razinu svijesti. Mi umjesto da stanemo jedni uz druge mi prosvjedom nazivamo okupljanje 2000 prosvjetara. Pogledajte Barcelonu gdje prosvjeduje 2 milijuna ljudi. Ovdje se ne pokazuje apsolutno nikakva snaga - kazao je vezano uz aktualnu temu štrajka prosvjetara. Dodao je i da je tražiti veću plaću u redu jer većina građana misli da je pračun pun.

- Istina je nažalost drugačija. Većina svih potreba financira se zaduživanjem. Prosvjetari to ne shvaćaju jer im nitko nije rekao istinu. Nema novaca ni za sadašnje plaće. Da sam sada premijer smanjio bih cijelu državnu i lokalnu samoupravu odmah za 30%. To znači ukidanje brojnih tijela, i naravno posljedično ukidanje barem 100.000 radnih mjesta - dodao je. 

Istaknuo je i da se zalaže za referendum o vraćanju određenih ovlasti predsjedniku. Ako ne pobijedi na izborima, kaže da će se vratiti u EU parlament i biti "najbolji zastupnik kojeg je imala Hrvatska".

I SDP-u i HDZ-u treba treća osoba koja će im omogućiti koaliciju. Kada bi međusobno koalirali SDP i HDZ, nestali bi. Zato im treba netko kao Miroslav Škoro, tvrdi Kolakušić.

Komentirao je i prozivke zbog njegove najave da će spojiti dvije funkcije u jednu. 

- Predsjednik, premijer, ministri svi spadaju u izvršnu vlast. Spajanjem funkcije predsjednika i premijera ne narušava se trodioba vlasti jer i dalje ostaju zakonodavna i sudbena vlast. 

Ističe i da tri suca Ustavnog suda moraju birati sami građani, a ne da se imenuju u Saboru te da građani uopće niti ne znaju tko su.

Zalaže se da cijela zemlja bude jedna izborna jedinica, a među brojnim promjenama vezanim uz izbore, uveo bi i da svaka lista mora prikupiti određen broj potpisa kao uvjet za sudjelovanje na izborima kako se ne bi rasipali glasovi. 

Što se tiče otvaranja radnih mjesta smatra da je jedna od nužnosti nacionalna banka jer niti jedna manja tvrtka ne može financirati svoje potrebe uz postojeće kamate banaka. 

- Jaka nacionalna banka je nužna za poticanje razvoja proizvodnje. Njemačka je toliko jaka jer ima jaku nacionalnu banku.

Što se tiče odnosa sa Srbijom smatra da sa svim susjedima treba imati dobre odnose, naglašavajući da je za to potrebna i volja druge strane. - Neprijateljstvo Srbije i Hrvatske je izmišljeno i koristi se na obje strane iz istih razloga. 

Što se tiče financiranja njegove kampanje opovrgnuo je sve špekulacije. Kaže da će sve financirati sam, kao i u kampanji za EU parlament kada je novac koji je dobio od države vratio, ističući da je za njega financiranje stranaka od strane države neprihvatljivo.

Ključne riječi

Komentara 217

HL
HV_LAKI102
19:23 27.10.2019.

Slusajuci danas Kolakusicev program kojim on zeli kupiti hrvatske birace u borbi za Predsjednika drzave nije me ostavio ravnodusnim.Ima covjek dobrih ideja koje su vec duze vrijeme zazivjele u praksi velikh Evropskih zemalja i koje bi se mogle koristiti ii kod nas da se izvucemo iz blata korupcije,nepotizma,uhljeba,neucinkovitosti itd.Kako je razgovor odmicao dalje sve mi se vise svidao i bas kad sam pomislio kako bi ovaj covjek mogao biti pravi izbor za Predsjednika dodose na red ideoloska pitanja i kandidat za Predsjednika Republike Hrvatske utihnu,otkri svoje pravo lice i izgubi moje simpatije...........prespavao si Kolakusicu devedesete,kukavati majka.....dalje te prljave ruke od Vukovara.....ZHS!!

PR
Princeza
16:05 27.10.2019.

Nisam znala da se sa Pantovčaka i Brisela otpuštaju radnici hahah. Ovaj ima neku dijagnozu vec vidimo.

DD
dobar.d
15:30 27.10.2019.

Kolakušić obećao ukidanje braniteljskih mirovina jer on eto zna da su mnogi branitelji lažni vojni invalidi. Kako on to zna nije suvislo objasnio. Ćirilične ploče bi osvanule u Vukovaru odmah po preuzimanju njegove dužnosti. Vučića bi odmah primio u audijenciju jer kako reče Kolakušić za ljubav je potrebno dvoje (iliti Ko nas bre zavadi!!! LOL). Od Srbije ne bi tražio ispunjavanje nikakvih uvjeta na putu prema punopravnom članstvu u EU jer eto ni Slovenija nije na kraju uspjela spriječiti prijem RH u EU. Samo što je Kolakušić zaboravio da je Slovenija itekako godinama zagorčavala život RH temeljem potpuno kriminalnih ucjena, a RH ima puno pravo na ratnu odštetu, povrat kulturnog blaga, odavanje tajnih lokacija masovnih grobnica, odustajanje Srbije od procesuiranja zločina koji su se dogodili na teritoriju RH, javno priznanje Srbije da je bila brutalni agresor na RH i da je kao takva odgovorna za svo zlo koje je u toj agresiji naneseno građanima RH, pa i nasilno mobiliziranim građanima Srbije, kao što i hrvatski ratni vojni invalidi (zatočenici srpskih logora) imaju puno pravo na masnu novčanu odštetu od Srbije koja je isključivo odgovorna za brutalnu agresiju na RH, te je isto tako odgovorna i za perpetuiranje laži o mnogostruko napumpanim brojkama (i zamjeni identiteta) žrtava u okviru WWII (jaseovački mit). Jednom rječju Kolakušić se svrstao ideološki na stranu ekstremne ljevice (da ne kažem nešto puno gore).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije