Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vlast proizlazi iz naroda'

Kolakušić o pobačaju: To su pitanja koja građani rješavaju na referendumu

Kolakušić osvojio mandat na Europskim izborima i najavio predsjedničku kandidaturu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
28.05.2019.
u 18:29

- O svim bitnim pitanjima svako od nas ima određeno mišljenje. Ako ste premijer, ne smijete iznositi vlastito mišljenje o tome. To su pitanja koja građani rješavaju na referendumu - rekao je Kolakušić

To su pitanja koja građani rješavaju na referendumu, rekao je danas Mislav Kolakušić na pitanje o temi zabrane pobačaja.

Lista bivšeg suca osvojila je jedan mandat na izborima za Europski parlament, a Kolakušić je rekao da će sam ići u EP, kao i da će se kandidirati za predsjedničkim izborima.

Za zabranu pobačaja danas je na televiziji N1 rekao da je to tema kojom se neće baviti.

- O svim bitnim pitanjima svako od nas ima određeno mišljenje. Ako ste premijer, ne smijete iznositi vlastito mišljenje o tome. To su pitanja koja građani rješavaju na referendumu - rekao je Kolakušić, koji ne vidi kako bi pitanje pobačaja na referendumu bilo protuustavno. 

- Vlast proizlazi iz naroda. Ustav je napisao narod. Što bih ja zaokružio moja je osobna stvar. Moje osobno mišljenje o tome apsolutno je nebitno - rekao je Kolakušić.

Također je rekao kako je protiv uvođenja eura, da je potpisom podržao referendumsku inicijativu 67 je previše, a na pitanje o migrantima rekao je da Njemačka u njima vidi jeftinu radnu snagu.

- HDZ i SDP su zaostavština Komunističke partije Jugoslavije, to je jedna stranka i ovo je priprema za njihovu veliku koaliciju. Ponavljam građanima, moramo imati 76 mandata jer ćemo inače gledati njihovu koaliciju - rekao je Kolakušić.

U Živom zidu ne vidi partnera s kojim bi mogao surađivati, kao ni dodirne točke između njih i sebe, kao što ne vidi poveznicu s Dalijom Orešković.

Ključne riječi

Komentara 72

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
18:42 28.05.2019.

Uf, ovaj ce gadno uznemiriti i HDZ i SDP - naime, ne da se upecati na ideologiju. Ceka nas vrlo zanimljiva politicka jesen... jedva cekam...

Avatar prvi
prvi
18:46 28.05.2019.

nisam glasao za ovog ali sramota je što radite dok u državi želiš nešto mijenjati onda te napadaju sa blajburgom, ustašama i partizanima, pobačajem i svim ostalim...

DU
Deleted user
18:46 28.05.2019.

Njegovi stavovi mi se sve više sviđaju. Na referendume sam naviknuo jer glasam svake godine o nečemu. KGK je obećala da ćemo biti druga Švicarska, a izgleda da Mislav želi uvesti njihov sistem direktne demokracije...tko može biti protiv toga da budemo druga Švicarska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije