Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agram

Kojić svjedoči na suđenju Bandiću: Automatski sam potpisivao putne naloge

Zagreb: Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću na Županijskom sudu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
09.10.2019.
u 09:58

Prema optužnici, službena vozila grada Zagreba su korištena u privatne svrhe, za što su isplaćivane i dnevnice. Vozilima grada Zagreba tako se išlo na kolinje u kuću Bandićeve sestre, na privatne sprovode u Tuzlu, Beč...

Slavko Kojić, koji je 2013. i 2014. bio pročelnik Ureda za financije grada Zagreba, na Županijskom sudu u Zagrebu svjedoci u nastavku suđenja Milanu Bandiću i ostalima optuženima u aferi Agram.

Iskazuje o službenim putovanjima pa je tako kazao da je to uređeno pravilnikom. Odobrenja za putovanja daju gradonačelnik i pročelnici ureda, odnosno gradonačelnik odobrava pročelnicima, a oni onda niže rangiranim službenicima.

Prema optužnici, službena vozila grada Zagreba su korištena u privatne svrhe, za što su isplaćivane i dnevnice. Vozilima grada Zagreba tako se išlo na kolinje u kuću Bandićeve sestre, na privatne sprovode u Tuzlu, Beč...

Kojić je kazao da je on kao pročelnik Ureda za financije automatski potpisivao putne naloge. Naveo je da ih on nije kontrolirao jer je to bio posao druge osobe koja je pazila da nema kakvih nepravilnosti.

- Ta je osoba to radila vrlo brižno. Čuvala je leda sebi, meni i gradonačelniku. U par navrata me i upozorila na neke nelogičnosti, no ne sjećam se o čemu se točno radilo - kazao je Kojić.

Komentara 11

Avatar links
links
10:15 09.10.2019.

izuzetno korisno svjedočenje... točno prema nalogu namazanih odvjetnika koje je glavata populistička lopina dobrano zadužila

CH
che99
10:17 09.10.2019.

kada se za ovakvo bezobrazno svjedočenje bude automatski odlazilo iza rešetaka prestati ćeš "automatski" potpisivati i lagati, potrčko jadni korumpirani

VP
VP1955
10:41 09.10.2019.

Što sve taj Bandić i njegova bagra radi s našim novcem???Vozikali se i na wc malte ne, a mi sve plaćamo!!Kad će tome doći kraj?Nikad, uzeli su uzde u svoje ruke i nitko nema pristup zatvorenom krugu, lopovluk i prevare, bahatost i bezobrazluk odlike su naših političara koji su se maksimalno zaštili od bilo kakovih kazni.Smradovi odurni koji narod tjera kopati po kontejnerima, oduzimaju im kuće, ovršuju gdje god mogu i što god mogu, ne praštaju lipu duga(koja naraste u času u tisuće kuna!!!).Prestrašno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije