Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burne reakcije

"Koji je vrag Šeksu!? Dojadio je i Bogu i vragu, neka ide u penziju"

'09.04.2010.,Zagreb,Markov trg - Nenajavljeni sastanak zbog objavljenog registra branitelja  odrzali su  u Vladi RH predstavnici udruga branitelja,premijerka Jadranka Kosor te ministri Tomislav Ivic,B
'Davor Puklavec/PIXSELL'
10.12.2011.
u 11:00

Da je Šeks u svojim istupima daleko odmakao od demokracije, smatra i njegov nekad bliski prijatelj Luka Bebić.

Ni dan nakon Šeksove izjave da se nitko u HDZ-u neće kandidirati za šefa stranke osim J. Kosor ne stišavaju se reakcije.

Mora biti protukandidata

Čak i oni koji smatraju da je J. Kosor i dalje najbolji izbor za predsjednicu drže da mora imati protukandidate na Saboru stranke jer je to demokratski, a za nju samu bilo bi najgore da ponovno bude postavljena na funkciju. Postoje i mišljenja da je Šeks takvim svojim istupom samo naštetio šefici HDZ-a, a podsmijeh je među stranačkim kolegama izazvao i tvrdnjama da je on najzaslužniji za to što je pokojni Franjo Tuđman bio šef stranke. S druge strane, u HDZ-u se čuje da je istup Darka Milinovića, koji je poručio kako nitko neće u njegovo ime govoriti niti odlučivati hoće li se on kandidirati na unutarstranačkim izborima, izazvao pozitivne reakcije. Iz kruga ljudi bliskih Milinoviću, koji je istaknut kao glavni pretendent na mjesto J. Kosor, stižu informacije da su mu i određeni krugovi iz vodstva stranke, ali i obični članovi na terenu poručili neka ne odustaje. Priznali su mu da je prvi probio led, a očekuje se da će i ostali hadezeovci sada slobodnije zauzeti stav. U HDZ-u se, pogotovo među onima koji su nezadovojni trenutačnom situacijom, načinom na koji su krojene liste za Sabor..., priželjkuje da se unutarstranački izbori održe što prije. To "što prije" najranije može biti ožujak jer izborna procedura koja obuhvaća sve strukture HDZ-a traje barem dva mjeseca.

– Ovo sad je mrcvarenje. Neka se održe izbori, neka se vidi tko će se kandidirati i neka članstvo izabere predsjednika – komentirali su jučer u HDZ-u. Da je Šeks u svojim istupima daleko odmakao od demokracije, smatra i njegov nekad bliski prijatelj Luka Bebić.

Zabrinjava ga poruka

– Zabrinjava me politička poruka koju je poslao Vladimir Šeks jer ona, na žalost, podsjeća na neka prošla vremena – poručio je Bebić dodajući da Šeksov intervju Jutarnjem listu vrvi i raznim neistinama. Đuro Perica, jedan od osnivača HDZ-a, pita se pak koji je vrag Šeksu, kaže da je dojadio vragu i Bogu i da mu je vrijeme za mirovinu.

– Jadranka radi sebe mora ići na izbore i imati protukandidate, Šeksove izjave samo joj štete – uvjeren je Perica.

Ključne riječi

Komentara 154

OB
-obrisani-
22:58 10.12.2011.

HDZ i demokracija? Nemoguća misija.

DK
dkatica2
12:26 10.12.2011.

hdz@hdz.hr ----------------- Ostavite Šeksa na miru ,jasno!

DU
Deleted user
22:33 10.12.2011.

Neće ovaj u sabor nego Sakomanu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije